dissabte, 7 d’octubre del 2017

Isidre Viu, nou alcalde de Balsareny


El dijous 5 d’octubre al matí va tenir lloc a la Casa de la Vila el Ple extraordinari en què s’elegia nou alcalde, després de la dimissió, a mitjans del mes passat, d’Albert Neiro, del grup municipal Gent de Balsareny (GdB), que va anunciar de forma sobtada que plegava d’alcalde i de regidor per raons personals.

La vacant de regidor va ser ocupada per Aida Pérez, la següent en l’ordre de la candidatura de GdB. Aquesta formació va anunciar que proposava un pacte de govern amb el grup local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), a qui cedirien diverses regidories, però conservant l’alcaldia en la persona de Jorge Aguilera, i descartant en tot cas qualsevol pacte amb el grup municipal del PDeCAT.

ERC, que en principi no descartava cap possibilitat, va fer saber finalment que optava per un govern de concentració que inclogués les tres formacions representades al consistori: GdB, ERC i PDeCAT, però que considerava que, després de dos anys i quatre mesos amb GdB en solitari a l’equip de govern, calia un canvi en l’alcaldia, que reclamaven per al seu grup en la persona d’Isidre Viu.

Malgrat els intents d’ERC per bastir un acord tripartit, aquesta opció al capdavall no va reeixir. Les possibilitats restants eren: un pacte d’esquerres ERC-GdB (4+4 regidors); un pacte d’eix nacional ERC-PDeCAT (4+3 regidors); o bé, com fa dos anys, mantenir un govern de GdB en minoria, amb 4 regidors al govern i 7 a l’oposició. 

A diferència del que va passar el 2015, aquesta vegada sí que ERC i el PDeCAT van arribar a un acord de govern; de manera que, finalment, el nou consistori es va formar amb els set vots d’ERC i PDeCAT. Així, Isidre Viu (ERC) és el nou alcalde i Noelia Ramírez (PDeCAT) és la primera tinent d’alcalde. La resta de l’equip de govern el formen Maria Àngels Rovira, Queralt Puig i Neus Orriols (per ERC) i Josep Fornell i Meritxell Fenoy (pel PDeCAT). Passen a l’oposició els membres de GdB: Jorge Aguilera, Albert Otero, Mariola Fabián i Aida Pérez.

El nou alcalde, Isidre Viu, ha manifestat la seva intenció de continuar treballant en les línies d’actuació que GdB tenia començades, ja que la seva voluntat era aconseguir un govern unitari. Al seu torn, Jorge Aguilera ha dit que el seu grup continuarà treballant pel canvi en el municipi; ha manifestat el seu respecte al nou govern i s'ha ofert a donar-li suport en les decisions que prengui en aquest sentit.

Sarment (sobre informacions pròpies i publicades a la premsa comarcal)

Foto: Arxiu (ERC-Balsareny, 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.