dijous, 19 d’octubre del 2017

Compte amb els coloms

CINC MINUTS



Pensament ecològic: compte amb els coloms

Heu vist? És que són tan macos! Al nen li agraden tant... Aquí a la plaça m’agrada tant péixer-los…” Compte amb els coloms!

Aquestes podrien ser tres de les moltes expressions que podem sentit tot fent referència a aquesta espècie d’aus. Hem de reconèixer que els coloms són bonics, i també que als més menuts, naturalment, els agraden molt i sobretot donar-los de menjar. Veure’ls agrupats, donant fe de la colònia que són, omple un paisatge de postal.

Aquesta petita reflexió vol fer pensar en l’augment de coloms que en aquests darrers dies Balsareny ha pogut veure. Sí, poden semblar molt bonics però compte, perquè tenen uns excrements molt forts que són difícils de netejar, embussen les conduccions d’aigua de les nostres teulades i perjudiquen el medi ambient.

Hom ha qualificat els coloms de “rates alades” perquè, igual com aquests rosegadors, es reprodueixen molt ràpidament. Per això cal tenir-ne un control pertinent. Compte amb els coloms.


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.