divendres, 20 d’abril del 2018

Sortida d'Arbolí a Siurana


El passat 15 d’abril, un grup de 35 persones del Centre Excursionista Balsareny ens vàrem desplaçar amb autobús fins al petit poble d’Arbolí, al Baix Camp, per realitzar una ruta d'11 quilòmetres amb un desnivell de 400 metres aproximadament.

Va ser una jornada assolellada. El recorregut sortia d’Arbolí, s’enfilava per un camí empedrat, vorejat per marges de pedra seca i arribava al Collet dels Colls.  

Esmorzar al llogarret abandonat  de Gallicant, mentre uns quants s’enfilaven al Puig de Gallicant, vèrtex geodèsic de 1.009 metres d’alçada i cim de la llista dels 100 cims de la FEEC.

Després d’esmorzar, baixada per un corriol ombrívol fins arribar al riu Siurana, que portava, excepcionalment, molta aigua.

Arribem al Moli de l’Esquirola i travessem el riu, saltant de pedra en pedra, amb alguna remullada inclosa.

Després de caminar pel costat del riu una estona, enfilem la pujada a Siurana pel grau de la Trona, un camí costerut, fins arribar al poble de Siurana. Dinem al costat de l’antic refugi.

Visitem el poble i gaudim d’una vista excepcional amb el pantà de Siurana als nostres peus i el Priorat i el Montsant davant nostre.

Després de dinar, visita als entorns de la casa del “Nazi de Siurana”, actualment una casa de turisme rural.

Tornada fins a Balsareny una mica cansats, però molt contents.

Mar Martí
Fotos: Alfred Selgas












  






































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.