dilluns, 12 de març del 2018

L'Ajuntament informa - Març 2018



Àrea de Participació: pressupostos participatius, a punt de ser una realitat!

A la regidoria de Participació, ja fa uns mesos que s'està treballant per aconseguir posar en marxa uns pressupostos participatius.

Gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, hem obtingut la cessió gratuïta d'una plataforma de votació electrònica. Ben aviat us la presentarem.

Com que aquesta plataforma de votació està vinculada amb el padró municipal d'habitants, era necessari regular i establir uns paràmetres en el procés participatiu dels pressupostos municipals. Per això s'ha redactat un reglament que se sotmetrà a l'aprovació del Ple municipal aquest mateix mes de març. Un cop aprovat, ja podrem obrir convocatòria!

Finalitzats tots aquests tràmits administratius, us presentarem la plataforma de votació i us explicarem com farem realitat els primers pressupostos participatius del nostre municipi.

Àrea de Turisme: aplicació El Meu Poble

A la Fira “Municipàlia” que es celebra cada dos anys a Lleida vam conèixer aquesta aplicació pel telèfon i vam creure que havíem d’apostar per ella.
El passat dimecres dia 7 de març en vàrem fer la presentació a l’Associació de Botiguers i Comerciants de Balsareny (ABCB). Us en fem un petit resum:

 “El Meu Poble”, és una aplicació gratuïta tant per al municipi com per als usuaris, ideada perquè tots els habitants i visitants de Balsareny puguin estar assabentats del que succeeix i de totes les possibilitats que ofereix el nostre municipi.

Ens permetrà conèixer les ofertes dels comerços del nostre municipi, rebre notificacions i alertes, consultar l’agenda i actes municipals, comunicar incidències a la via pública, tenir a mà els telèfons d’interès, punts de referència turística...

Tanmateix, el més important d’aquesta aplicació sou els usuaris, ja que sense vosaltres no té sentit. Descarregueu-vos-la, i entre tots fem-la viva. Només heu d'anar a la Play Store i buscar “El Meu Poble”, instal·lar-la al vostre mòbil i començar a interactuar per convertir-la en una eina potent!

Àrea de Comerç: Setmana del Comerç i Fira de la Ganga

Des de la regidoria de Comerç ens hem adherit a la Setmana del Comerç, que tindrà lloc entre el 19 i el 25 de març de 2018 arreu de tot el territori català.

Enguany és la segona edició i, entre altres coses, hi ha programats diversos esdeveniments de promoció comercial i d’intercanvi d’idees i experiències. La Generalitat està fent una App, que de moment està en construcció, per mostrar el nostre comerç a la resta del territori sota el lema de #comerçincreïble.

A Balsareny, els comerços que hi participen es podran identificar amb un globus distintiu i fomentaran l'ús de bosses reutilitzables.

Durant els dies 23, 24 i 25 de març, a la plaça de la Mel hi haurà atraccions per als més menuts i diumenge 25, tindrà lloc la Fira de la Ganga a la plaça de mossèn Roc Garcia, on conclourà la Setmana del Comerç.

Fem i vivim el comerç de Balsareny: la nostra implicació és vital perquè el comerç creixi, prosperi i es consolidi.

Bona Setmana del Comerç!


Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.