dimarts, 6 de febrer del 2018

El Traginer a l'escola



El dijous 1 de febrer va tenir lloc la tradicional presentació de la Festa dels Traginers als alumnes de l'escola Guillem de Balsareny i de la Llar d’Infants Sant Marc. A causa del mal temps, es va fer a la sala Sindicat, amb la participació de membres de la Comissió de la Festa dels Traginers i de la Colla de Geganters i Grallers de Balsareny, així com de la Pubilla de Balsareny, Blanca Soler; la Dama, Mercè Rovira, i l’Hereu, Ferran Duocastella; i es va presentar el banderer dels Traginers Joves, Èric Medina, i els seus cordonistes, Francesc Xavier Caballero i Joan Riera.

L’acte es va completar amb la representació de l’espectacle infantil-familiar “Traginers de fum”, original de Climent Ribera, a càrrec de la companyia La Rata Produccions, amb l’actuació de Sergi Gamisans i Climent Ribera i amb Irene Mas com a tècnica de so, sota la direcció de Tàtels Pérez. L’obra, a partir d’uns “Traginers de fum” que viatgen perduts en el temps, descriu la figura dels traginers al llarg dels segles, a través d’històries i llegendes de Balsareny, com el cens dels capons, el setge dels carlins, la implantació de la indústria tèxtil o la migració de les masies cap als pobles; per centrar-se en la decisió, presa ara fa 75 anys a la barberia de ca l’Arep, de reprendre la Festa després de la guerra.

Sarment

Fotos: A. Selgas












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.