dimarts, 23 de gener del 2018

Algunes impressions nadalenques

PARRÒQUIA


Han estat les meves primeres festes nadalenques viscudes al nostre poble de Balsareny. Bonic el pessebre al costat de la rectoria, així com el del temple i el dels dos casals: el Casal Verge de Montserrat i el Casal de la Gent Gran. I l’estrella lluent del campanar, així com l’enllumenat de diferents carrers. Els diorames de la biblioteca: ben didàctics.

Vull fer esment al concert de Sant Esteve al Sindicat, a càrrec de la Coral Sant Esteve i la Coral Romaní, seguida de la Polifònica de Puig-reig. Quin nivell! Esperem el 50è aniversari d’aquest concert aquest any 2018.

El caga tió a la plaça, ben simpàtic; i per als cristians, la celebració de la Missa del Gall i la del dia de Nadal amb l’adoració de l’Infant Jesús: cites esperades i viscudes.

Els Pastorets al Sindicat. Déu n’hi do! Vaig quedar agradablement sorprès. Tant dels actors aficionats com de la música i dels efectes especials, sobretot els de l’infern i el de la neu. Semblava que nevés de debò. Es mereixen un reconeixement i un aplaudiment. Oi més tenint present les limitacions de l’escenari tant en alçada com en fondària. Per molts anys!

I, per acabar, els Reis, amb la seva comparsa acompanyada dels Grallers. L’adoració a l’Infant Jesús a l’església amb els seus presents, la sortida i els parlament des del balcó de l’Ajuntament i la rebuda als infants: tot un bon record. El temps també ens hi va acompanyar.

I van ser generosos també amb la pluja, tan necessària i tant ben caiguda i rebuda. I no diguem del castell de focs. No ho havia vist en cap dels pobles i ciutats en les quals he estat. Molt digne i molt ben rebut per petits i per grans. Per molts anys!

Mn. Antoni Bonet Trilla


P.D.: Notes d’interès: Horari d’acollida (despatx parroquial) és dimecres d’11 a 12h i divendres de 5 a 6h de la tarda, també a concretar. Telèfon Parròquia: 938 396 181 i 606 056 292.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.