dimarts, 26 de desembre del 2017

Mig segle de Concert de Sant Esteve


El dia 26 de desembre es va celebrar a Balsareny, a la sala Sindicat plena a vessar de públic, el tradicional concert de Sant Esteve, que es va començar a fer a la Colònia Soldevila cap a l’any 1968. L'any que ve, la Coral en celebrarà formalment el cinquantè aniversari.


La Coral Juvenil Romaní, dirigida per Marc Comabella, va cantar una selecció de  cançons de pel·lícules de Walt Disney que formen part del seu repertori de curs: When you wish upon a star, de ‘Pinotxo’; Heigh-ho, de ‘Blancaneus i els set nans'; i Baby mine, de 'Dumbo'. A més, en especial per aquestes festes, van cantar Estimo el Nadal, d'Antoni Tolmos. Tot seguit, conjuntament amb la Coral Sant Esteve, van interpretar una adaptació d’Albert Guinovart de la tradicional El Noi de la Mare.




Seguidament, la Coral Sant Esteve, també dirigida per Marc Comabella, va cantar A la huella, a la huella, nadala popular argentina; l’havanera Nadala marinera, de Josep Lluís Ortega Monasterio, i Dins una cova, de W. J. Kirkpatrick. Totes les cançons d’ambdues corals van ser acompanyades al piano per Marc Comabella, per Mel·lina Illa al violí i per Flàvia Escartín al violoncel.




La Polifònica de Puig-reig, indefectiblement fidel a aquesta cita al llarg de mig segle, va interpetar, dirigida per Josep M. Conangla, Nadales íntimes, de Joan Casas, i Nadales compartides; dues seleccions de cançons de Nadal catalanes i d’arreu del món.




Finalment, les tres corals conjuntament van cantar, amb direcció de mossèn Joan Bajona, les populars Allà en un pessebre i Santa Nit, i Marc Comabella va dirigir l’Al·leluia d’El Messies de Händel, totes amb Josep M. Conangla al piano. 


El públic va agrair amb aplaudiments aquest concert que les institucions corals de Balsareny i de Puig-reig ens regalen cada any en aquest dia. I per molts anys!


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YaKMrvKXlxw" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

https://www.youtube.com/watch?v=YaKMrvKXlxw [Concert complet. Gentilesa de Jaume Vilà]

Sarment
Fotos: D. Obiols / N. Ramírez / Sarment






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.