divendres, 24 de novembre del 2017

Sandra Fàbregas, deu anys a Serveis Socials

ENTREVISTA


Sandra Fàbregas, deu anys a l’Ajuntament treballant als serveis socials

“Quants anys fa de la vostra arribada a Balsareny?” va ser la primera pregunta que aquesta mateixa secció de Sarment (en el número 170 del mes de juny de 2008) li va fer a Sandra Fàbregas i Codina, amb qui avui tornem a tenir el plaer de parlar. I precisament va ser el juny de 2007 quan la Sandra va començar a treballar a l’Ajuntament de Balsareny, per la qual cosa ha complert ja deu anys al nostre poble.

Fàbregas és nascuda a Casserres i compta amb els estudis de Treball Social a la Universitat de Lleida. Pel que fa als seus hobbies, li agrada molt viatjar arreu, tant geografies de prop com llunyanes, ja que ha estat per exemple a l’Argentina, però li agrada molt el seu entorn del Berguedà, on li encanta fer senderisme. Pel que fa als esports, també practica el pàdel.

Com es pot valorar la feina que has dut a terme aquests deu anys? Què et comporta el teu dia a dia relacionat amb els afers socials?

— No sabria dir-t’ho d’una altra manera: crec que fem una bona feina, però sempre es pot millorar.

— Des de la teva àrea, actualment quines són les ajudes socials que podeu prestar?

— N’hi ha de molts tipus, des de la petita infància fins a la tercera edat, passant per aspectes de dependència, que enquadren totes les edats, fins a ajuts individualitzats d’urgència.

— Quina és la mecànica, o bé procediment, a seguir amb el fi de poder atendre una necessitat sol·licitada?

— La persona, o persones, s’han d’adreçar a l’Ajuntament i demanar dia i hora. En aquells casos que no s’adrecin a aquest servei, perquè ens arribin des d’altres entitats de serveis socials, es fa una coordinació amb aquestes per tal de detectar qualsevol situació de risc.

Actualment, i tenint en compte l’evolució i la teva experiència, quines millores ha experimentat el servei social a Balsareny?

— Bé, he de dir-vos que ha millorat molt. L’equip de serveis socials s’ha ampliat i podem arribar a més famílies, fet que comporta que a més a més d’actuar podem prevenir molt més.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.