diumenge, 8 d’octubre del 2017

Activitats culturals i esportives



Com ja havíem avançat en un butlletí anterior, els dies 15 i 16 de setembre de 2017 la Fundació Casal Verge de Montserrat va celebrar el seu 70è aniversari; entre altres activitats, va fer l’exposició de fotografies “Històries de vida als jardins del Casal”, una jornada de portes obertes i un sopar popular amb la projecció d’un audiovisual sobre la història de l’antic hospital i actual residència, per acabar amb un ball.

A finals de setembre va tenir lloc la Setmana de la Gent Gran, amb activitats físiques i saludables a càrrec de la fisioterapeuta Eli Claret i l’animadora Alba Serra, del Casal Verge de Montserrat, i del Dr. Josep Cañellas i la infermera Neus Mas, del CAP Balsareny;  un espectacle de màgia amb el mag Jordan Bosco; zumba, a càrrec de Montse Rodríguez; l’acte “Quedem al Casal”, amb Muntsa Trafalgar; el tradicional Aplec del Roser a l’església de Sobirana de Ferrans; missa,  dinar de germanor , lliurament d’obsequis i l’espectacle “Le Petit Cabaret”, per la companyia NS Dansa.  L’organització anava a càrrec de l’Ajuntament de Balsareny (regidories de Benestar Social i Salut i de Cultura i Festes), amb la col·laboració del Casal de la Gent Gran de Balsareny, Associació “Els Ametllers”, el Casal Verge de Montserrat, la Colla de Geganters i Grallers de Balsareny, la Colla de Geganters i Grallers Els K + Sonen de Balsareny, alumnes de l’Escola Guillem de Balsareny del Ball de la Faixa i persones voluntàries.

Des de finals de setembre, els Pastorets de Balsareny, i també els seus Dansaires, ja han començat els assaigs. Els Dansaires tenen previst de ballar el 15 d’octubre en la Roda d’Esbarts de la Fira de Tardor a Navàs i, el 21 d’octubre, a la trobada festiva de Pastorets de Catalunya, celebrada a l’Ametlla de Merola.

Des de primers d’octubre, l’Escola Municipal de Teatre organitza un curs de teatre per a adults al Sindicat.

La Biblioteca Pere Casaldàliga ha iniciat una nova temporada del grup de converses en anglès, a dos nivells, i de les classes de català, també a dos nivells (acollida i mitjà).

El dissabte dia 7, al Sindicat, una sessió de “SonaB” amb música de soul i funk, amb el grup Funkystep & The Sey Sisters.

Cada diumenge d’octubre, el Club d’Escacs Balsareny organitza el torneig local d’escacs al locval de la plaça de la Mel.

També cada diumenge, el Club Ciclista Alt Llobregat Pla i Baixada organitza sortides des de balsareny; el 29 d’octubre, la Diada Montserratina.

I cada dimarts i divendres, al pavelló poliesportiu, els afeccionats a l’handbol podran practicar aquest esport en cartegories aleví i infantil.

El diumenge 8 d’octubre es va celebrar el XII Cross del Traginer, el primer Mig Cross del Traginer i el VI Cross Infantil, organitzats pel Centre Excursionista de Balsareny amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny, amb una nodrida participació de corredors.

També va tenir lloc, organitzada per l’associació Els Ametllers del Casal de Gent Gran de Balsareny, la XVIII Trobada de Puntaires, al llarg de tot el matí, amb una gran participació.

I a  migdia, a la plaça de l’Ajuntament, es van celebrar les ballades conjuntes dels  Geganters i Grallers de Balsareny i dels Geganters i Grallers Els K+Sonen de Balsareny, així com de tres colles del Ball de la Faixa de l’Escola Guillem de Balsareny. Aquesta festa estava programada pel dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana de la Gent Gran, però es va ajornar perquè coincidia en hora i lloc amb el referèndum d’autodeterminació.

Abans de començar el Ball de la Faixa, una representant dels Geganters i Grallers de Balsareny va llegir el manifest que aquesta associació va fer arran de la repressió que en molts indrets de la nació es va produir contra el dret democràtic de votar dels ciutadans, en solidaritat amb les víctimes d’agressions i en rebuig de tot tipus de violència; un manifest al qual s’havien adherit, fins en aquell moment, setze entitats locals.

Les dues colles geganteres del poble van fer actuar plegades, al so dels respectius grups de grallers i tambors; es va donar la circumstància que, a causa d’una “lesió” al braç de la geganta Maria, el gegant Marc va canviar per un dia de parella i va ballar amb la geganta Blanca (esperem que aquí no hi hagi “marro”).  

Cap al final de les ballades dels gegants, l’alcalde Isidre Viu i el nou regidor de cultura, Josep Fornell, van reclamar la presència al balcó de la Casa de la Vila del que fins ara ha estat regidor de Cultura, Albert Otero, a qui van agrair l’excel·lent feina feta al llarg de més de dos anys i la seva gran implicació amb totes les entitats culturals i esportives del poble. L’Albert Otero va desitjar sort al nou equip de govern, va donar les gràcies a totes les entitats locals per la seva tasca i es va manifestar disposat a continuar treballant al servei de la cultura popular, ja que, com va dir, “tots estimem Balsareny”. El públic present a la plaça li van dedicar una càlida ovació a ritme de tambors.


També des del Sarment li volem agrair la seva intensa dedicació a les entitats locals i les seves col·laboracions en el nostre butlletí, on, no cal dir-ho, continuarà sent benvingut sempre que hi vulgui escriure.

Text i fotos: Sarment









 

  


 

Disculpeu les possibles omissions que involuntàriament podem cometre quan intentem deixar constància de la vitalitat de l’associacionisme local. Recordem a totes les entitats culturals, esportives i cíviques del poble que, si ho desitgen, poden enviar-nos fotografies i ressenyes de les activitats que realitzin: ho agrairem i ho publicarem de molt bon grat.- Nota de la Redacció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.