divendres, 22 de setembre del 2017

Balsareny va ser al passeig de Gràcia



Un any més, una nodrida representació de balsarenyencs, amb autocar i en cotxes particulars, va ser a la concentració per commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre (“la Diada del Sí”), aquest any a Barcelona, fent una creu entre el passeig de Gràcia el carrer Aragó, tot i que la gentada —més d’un milió de persones— omplia també els carrers adjacents. Als de Balsareny ens va correspondre la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer Mallorca. Grups d’animació, música, castellers, gegants, estelades… Una gran festa cívica, que va començar amb un emotiu minut de silenci per les víxctimes de l’atemptat del 17 d’agost; a continuació, l’Orfeó Català —i tots els assistents— va cantar Els Segadors; i Els Amics de les Arts van interpretar “Louisiana”, acompanyats de l’Orfeó Català. L’acte va tenir el seu punt àlgid a les 17:14, quan quatre lones gegants (una amb el dibuix d’una urna, dues amb la paraula “Sí” i una que deia “Pau i Llibertat”), van sortir dels extrems de la creu i avançaren a poc a poc sobre els caps de la gent congregada, fins a trobar-se al bell mig.  Als crits habituals d’“Independència” s’hi van afegir els de “No tenim por” i “Votarem”. En acabat, parlaments, entre els quals el de  Jordi Sànchez, president de l’ANC; Neus Lloveras, presidenta de l'AMI; i Jordi Cuixart, oresident d'Òmnium Cultural; així com el tunisià Ahmed Galai, premi Nobel de la Pau, que ha reivindicat "el referèndum legítim i legal". 

Alguns, els més matiners, van anar a visitar el monument a Rafael Casanova, a la Ronda de Sant Pere, on ordenadament, partits i entitats feien ofrenes florals. D’altres van anar al Foissar de les Moreres. I els que s’hi van poder quedar, van assitir al concert de cloenda de la XVII Festa per la Llibertat, organitzada per Òmnium Cultural al passeig Lluís Companys, a l’Arc de Triomf; hi actuaren, entre altres, Judit Nedderman, Jarabe de Palo, Txarango, Els Pets i Green Valley. Una Diada, com de costum, multitudinària, familiar, festiva i reivindicativa, sense incidents ni males cares. La Revolta dels Somriures, la Revolució de les Urnes: la Diada del Sí.

Sarment

Fotos: Sarment 
Foto aèria: ANC


 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.