divendres, 16 de juny del 2017

Balsareny Avui




Cinquena plantada, pluja escampada

Dins la coneguda tasca, sorda, que cada una de les entitats balsarenyenques duen a terme, el passat 3 de juny de 2017 va arribar la Cinquena trobada gegantera del grup Els K+Sonen.

De bon matí el cel, incert, amenaçava pluja i feu preocupar als organitzadors. Es tractava de la trobada número 5 i es dona la casualitat que, de totes, tan sols una s’havia celebrat amb un cel blau i sense angoixa. Arribada la tarda, però, la meteorologia, neta de pluja, donava el premi a la cultura popular amb el so de les gralles i els timbals, que ompliren els carrers de música i color. Els gegants i gegantes van seguir l’itinerari previst i saludaren el veïnat, que omplia finestres i balcons i acollia la sintonia de cada grup.

En resum, un premi a l’esforç cultural identitari, en què les colles, vingudes de diferents pobles i comarques, van finalitzar a la plaça de l’Església amb la ballada i plantada. Una plaça plena de gom a gom va acollir diferents parlaments del regidor de Cultura i Festes de l’ajuntament, Albert Otero, i de Josep Maria Soler, que va dir unes paraules d’agraïment per a tots els assistents des de la megafonia, convidant a celebrar el comiat festiu i cultural a la Sala del Sindicat amb el sopar tradicional.




 Un petit incendi a la carretera de Berga fa necessària la intervenció del cos de Bombers

Fa uns dies, al voltant de les 7 de la tarda, hi va haver un incendi al solar de la carretera de Berga núm. 24, d’uns 200m2, degudament tancat amb una tanca reixada, i que sembla que tingui la funció de dipòsit d’electrodomèstics usats. Abans del fet, l’interior del solar estava farcit de vegetació ruderal (males herbes) molt seca, de més d’1,5m d’alçada.

Tot d’una es va poder veure que de l’interior del solar en sortia una gran fumera negra espessa. La proximitat dels habitatges veïns va produir la natural angoixa, ja que el foc, tot i que fos petit, havia assolit gran virulència.

Els bombers van presentar-se al lloc i després de controlar la situació, van deixar cremar els matolls fins que el foc es va extingir per ell mateix, sense produir cap més tipus d’incidència que el trencament d’una petita canonada d’aigua que passa pel terreny en qüestió. De moment no s’ha sabut l’origen del foc.

L’aixeta d’una font espatllada fa perdre molta aigua

Ens trobem a portes de l’estiu i caldria, un cop més, tenir cura de les aixetes de la font situada a la plaça de la Mel. Fa dies que diferents veïns han fet arribar a “Balsareny Avui” notícia del desperfecte que afecta les dues aixetes d’aquesta font, que fa que es malmetin molts metres cúbics d’agua.

Aquesta font, cada estiu és marc de jocs infantils propis de l’edat, i és important que en gaudeixin, però també ho és que sàpiguen la importància de no malmetre l’aigua. I el problema és que quan aquests han acabat d’utilitzar les aixetes, l’aigua segueix fluint amb la conseqüent pèrdua de litres i més litres.


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.