dissabte, 22 d’abril del 2017

Pregó de Festa Major


Ha començat la Festa Major de Balsareny 2017. Dijous 20 d'abril es va fer a la Biblioteca el lliurament dels premis del Concurs Literari Sant Marc, amb actuació a l'Escola Municipal de Música. I divendres 21 es va inaugurar, també a la Biblioteca, una interessant exposició de pintures d'Antonio Montoya i Pere Pla Parés. La companyia Xix-Xap Teatre va fer la cercavila amb l'espectacle "Transhumància". I després del Pregó (que pel seu interès transcrivim íntegrament), els campaners de Balsareny van fer repicar llargament les campanes; hi va haver un bonic castell de focs, una botifarrada popular i un concert i ball a càrrec de l'Orquestra Selvatana. Desitgem a tothom una bona Festa Major!



Pregó de Festa Major 2017
dels alumnes de 6è de l’Escola Guillem de Balsareny

Bona nit a tots els balsarenyencs i balsarenyenques que us heu aplegat aquí per sentir el pregó de Festa Major.

Ens fa molta il·lusió i és un honor que l’Ajuntament hagi pensat en nosaltres per fer aquest pregó que dona inici a la Festa Major.

Tots sabem que l’educació dels nens i les nenes és el valor més important que té una societat; i, per tant, la importància de l’escola en la vida del poble ha de ser un pilar fonamental per al seu desenvolupament.

Volem que la connexió entre el poble i l’escola sigui cada vegada més intensa. Que augmenti la col·laboració. I un exemple és que penseu en nosaltres per fer el pregó.

Les col·laboracions de l’escola amb la Llar d’Avis, amb el Casal Verge de Montserrat, les ballades de balls tradicionals, les visites a la Biblioteca municipal, el concerts de l’Escola de Música i de Teatre que es fan pels alumnes de l’escola i d’altres activitats fan que el lligam escola-poble cada dia sigui més estret i productiu.

Gairebé des de l’inici de curs que estem preparant amb moltes ganes els balls de la faixa i de Bastons, que esperem que ens surtin molt bé el dia de Sant Marc. Volem aprofitar aquest moment per agrair la participació d’en Xavi Vall i de la Meritxell Mas, ja que sense ells no seria possible que poguéssim ballar aquests balls que ens fan tanta il·lusió. Us convidem a venir a veure’ns dansar, juntament amb els gegants i amb les danses tradicionals i a ballar sardanes. És l’acte més important de la festa i no us el podeu perdre.

Confiem que aquests dies de Festa Major els carrers estiguin ben polens de gent. Que la gent prengui el carrer. Que gaudeixi dels concerts, dels balls i de les actuacions teatrals, i que es creï un gran ambient de festa.

Trobem a faltar més activitats per a nosaltres, els nens. De vegades anem a remolc dels adults i no trobem activitats que siguin específicament per a la mainada.

No volem oblidar en el nostre pregó a totes aquelles persones, i en concret els nens i nenes, que ho estan passant malament. Per exemple, volem tenir un record per als refugiats, que han sortit del seu país degut a la guerra i a la pobresa.  Volem dir-los que aquí hi tenen lloc. I demanem als governs del nostre país que facin tot el possible perquè l’acolliment sigui efectiu.

A l’escola vetllem perquè l’educació que s’hi dona no sigui discriminatòria per raó de sexe. les dones hem de tenir, i volem tenir, una major visibilitat en la societat, i això comença per l’escola.

Igualment, l’escola, i en particular l’escola pública, ha de vetllar per la igualtat d’oportunitats per a tots els seus alumnes, així com per una atenció individualitzada adaptada a les necessitats de cadascú. Això, que no sempre s’aconsegueix, ha de ser on objectiu primordial pel qual hem de lluitar tots, també l’Ajuntament, garantint a totes les famílies l’accés en igualtat d’oportunitats a totes les activitats educatives. Creiem que s’està avançant, tot i que a poc a poc, en aquest aspecte.

Per acabar, els alumnes de 6è de l’Escola Guillem de Balsareny, en representació de tots els alumnes i mestres de l’escola, us volem desitjar una bona Festa Major, que us divertiu molt, que tinguem respecte els uns pels altres i que de forma sana gaudim de tots els actes programats.

Gaudiu ara del castell de focs. BONA FESTA MAJOR!



¡
Fotos: Alfred Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.