diumenge, 5 de febrer del 2017

Caminada a la Serra de l'Obac



Caminada a la Serra de l’Obac

En el marc del Cicle de Passejades Adreçades a la Gent Gran 2016/17, iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Balsareny i del Centre Excursionista de Balsareny, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Casal de la Gent Gran de Balsareny, el dia 24 de gener va tenir lloc la segona sortida, en aquest cas, a la Serra de l’Obac, dintre del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.

En un dia magnífic enmig d’una setmana de fred i pluges, unes 40 persones van anar en autocar fins a Matadepera, on van poder esmorzar al Casal de Gent Gran d’aquella localitat. Després l’autocar els va pujar fins al Coll d’Estenalles, on va començar un itinerari d’uns 8 quilòmetres amb unes magnífiques vistes. Acompanyats de dos guies, la Irene i l’Antonio, van passar per l’església de Sant Jaume de Mata, van recórrer la carena de la Castanyera cap al Coll de la Garganta i van anar a veure la impressionant i centenària Alzina del Vent. Després van seguir pel Coll de Boix cap al Turó de la Pola o de les Tres Creus, amb una panoràmica espectacular de 360 graus: a l’est, la carena del Pagès i la Mola; a ponent, Montserrat (i la muntanya de potassa de Sallent); al nord, el Montcau, amb el Pirineu al fons; i al sud, el Castellsapera i el Vallès. Tot seguit, van baixar pel Coll de Tres Creus cap a prop de l’Alzina del Sal·lari, on l’autocar va recollir els caminadors i els va tornar a Matadepera per dinar, abans d’emprendre el camí de tornada.

Una bonica expedició que va agradar molt a tots els que hi van poder anar. Felicitacions als organitzadors. La propera serà el 7 de març al Garraf.

Sarment

Fotos: Alfred Selgas












 
  
























 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.