divendres, 6 de gener del 2017

Els Reis no falten a la cita


El vespre del 5 de gener feia fred, però els carrers es vam omplir —molta mainada, amb els pares i els avis, i molta altra gent— per veure arribar els Reis d’Orient. Acompanyats dels tambors i grallers del grup Els K+ Sonen, les carrosses del Príncep Assuan i dels tres monarques van desfilar per la carretera d’Avinyó i la carretera de Manresa, la baixada del Torrent i els carrers de la Creu, Sant Domènec i Guimerà per arribar a la plaça de l’Ajuntament. Després de visitar l’església parroquial, van pujar al balcó de la Casa de la Vila, on van rebre la benvinguda del consistori, que els va obsequiar amb pa i sal. Els Reis van fer un discurs en què es van recordar dels refugiats que fugen de la misèria i de la guerra, i van explicar que portaven molt carbó per als governants que els tanquen les fronteres per no acollir-los. Després, de nou als seus setials, van rebre la il·lusionada quitxalla i els van obsequiar amb globus i caramels. La recepció va acabar amb un castell de focs, i després van passar per les cases a repartir joguines.

Cal destacar la bona feina feta per la Comissió de la Cavalcada de Reis, que mesos enrere havia advertit de la necessitat de trobar més col·laboradors i que, afortunadament, els ha aconseguit aplegar. Gràcies als membres de la Comissió i a totes les persones del poble que hi han aportat el seu esforç, aquesta tradicional festa de la il·lusió s’ha pogut celebrar un any més.

Sarment
Fotos Facebook: Ajuntament de Balsareny / Isidre Viu / Alfred Selgas















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.