dissabte, 28 de gener del 2017

Balsareny Avui

BALSARENY AVUI



‘Gisela y el libro mágico’

El dissabte 7 de gener de 2017, a la Sala Sindicat, Balsareny deia adeu a les festes nadalenques i encetava un nou any amb l’espectacle "Gisela y el libro mágico”, de la cantant Gisela. Aquella tarda, a les 6, l’actuació va omplir de gom a gom el local.

L’espectacle  del “Libro mágico” el formen cançons cantades en directe, amb la màgia dels colors i la del propi ogre. Un conte infantil amb una màgia gran, de la Bruixa, i els ballarins follets donant valor a la bellesa i la bondat. La cançó i la imatge escenificaren el quadre de la pel·lícula ‘La Bella i la Bèstia’. La representació va basar-se en la tendresa i el rigor dels actors, que van gaudir d’un frec a frec amb el públic assistent.

El fi de festa ple d’aplaudiments va donar fe d’un programa que va arribar a agradar molt.


Iberpotash, clau per la nostra economia, punt negre a Cardona

Des de fa molts anys, moltes famílies balsarenyenques depenen de la mineria. Iberpotash: fumata blanca. ERCROS: fumata negra. Les dues empreses estan ubicades al Bages, aquesta mateixa secció donava compte de la celebració de Santa Bàrbara, patrona de la mineria, al Sarment núm. 463, de desembre de 2016. Vam acabar parlant de la sal del Bages, i avui encetem nou any tornant a parlar sobre aquesta matèria primera, font de l’economia del Bages, tal com s’explica en el següent paràgraf.

“L’any 2016 ha tornat a ser un any clau per a la mineria del Bages. Iberpotash té pràcticament a punt la nova planta de sal d’alta qualitat de Súria, un dels puntals del Pla Phoenix, i ha anunciat que les obres de la gegantina rampa avancen a bon ritme. L’any també ha servit perquè el govern hagi posat fil a l’agulla al necessari ordenament de l’activitat minera a la comarca amb l’elaboració d’un Pla Director que fixa mesures per aconseguir el residu zero en 20 anys. A Cardona però, no estan tan contents. La població va quedar fora del Pla Director, i a més, l’empresa que explota el runam nou (Ercros), amenaça de marxar a finals del 2017. En joc hi ha 35 llocs de treball i la recuperació ambiental de la vall salina, un paratge protegit. Les mobilitzacions continuen”. (C. Oliveras, diari ‘El Punt Avui’ de 2 de gener de 2017).

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.