dimecres, 26 d’octubre del 2016

Mossèn Joan deixa de dirigir la Coral Sant Esteve


En la reunió celebrada el dia 17 de setembre per la Junta Directiva de la Coral Sant Esteve de Balsareny, el seu director, Mn. Joan Bajona i Pintó, va fer entrega del següent manifest:

«Per Nadal, fa 53 anys, començava a fer cantar la Coral Sant Esteve de la Colònia Soldevila… El senyor Lluís Virgili, de l’Orfeó Lleidatà, m’ensenyà a portar el compàs i a dirigir. Ara ha arribat el moment de deixar-ho.

»Els motius són: l’edat —84 anys— i la vista. Tinc molta dificultat per poder llegir una partitura.

»Dono les gràcies a tots els cantaires, tant de Sant Esteve com de Balsareny, que heu compartit amb mi moltes hores cantant en la Coral, i esimant. Aquest ha sigut el lema des del començament: “Canta i estima”.

»També dono les gràcies a Déu, per haver pogut fer aquest servei tants anys amb vosaltres. Bona part de la meva vida ha sigut una cançó.

»Desitjo que la Coral continuï duent a terme les seves activitats amb el mateix esperit i il·lusió amb què va començar el 1963 i que ha mantingut fins ara.

»Moltes gràcies.

Joan Bajona»

La Junta comprèn i accepta aquesta decisió, i per unanimitat el proclama Fundador i Director d’Honor de la Coral Sant Esteve de Balsareny.

La Junta


Reconeixement a mossèn Joan Bajona

El diumenge 23 d'octubre, la Coral Sant Esteve de Balsareny va oferir un acte de reconeixement a Mn. Joan Bajona per la seva dedicació a la direcció durant cinquanta-tres anys.

A les dotze del migdia, es va oferir una missa cantada per la Coral Sant Esteve, que en aquesta ocasió va ser dirigida pel seu mestre. Tot seguit, la Coral Sant Esteve va interpretar quatre peces, algunes compostes i altres harmonitzades per mossèn Joan Bajona i dirigides per l'actual directora, Olga Puigbò.

Mossèn Joan va adreçar-se al públic assistent, amb unes paraules senzilles i emotives i la gent dempeus li va agrair la seva dedicació i vocació de mossèn músic i de director de les corals Sant Esteve, Romaní i Els Ametllers.

La Coral va fer entrega a mossèn Joan d'un pergamí que deia:" Gràcies per ensenyar-nos a cantar i a estimar". Tot seguit, li varen regalar una caixa de puros dels que li agraden a  mossèn Joan.

La festa es va acabar amb un dinar, una arrossada i un bon ambient de celebració.

Mossèn Joan, a l'edat de vuitanta-cinc anys, continua tenint viva la música i dirigeix la coral de la gent gran i la dels més petits.

Així mateix, aprofitem  l'avinentesa per comunicar a tothom que la Coral Sant Esteve continua sota la direcció d'Olga Puigbò i Vidal.


Coral Sant Esteve
Foto: Arxiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.