dimarts, 18 d’octubre del 2016

L'Ajuntament informa


L’Ajuntament informa – octubre de 2016

L’última setmana de setembre, coincidint amb el primer cap de setmana d’octubre, com és tradició a Balsareny amb motiu de l’1 d’octubre, dia internacional de la gent gran, vam celebrar la Setmana de la Gent Gran, una festivitat dedicada a les persones de major edat del municipi.

Aquest any, de nou, van haver-hi actes durant tota la setmana, que van ser possibles gràcies a la col·laboració del Dr. Pep Cañellas, també present al cinefòrum de la pel·lícula “Iris” de dissabte, i de la fisioterapeuta Eli Claret, amb els actes d’activitat física i saludables de la plaça de l’Església, a més de l’animadora sociocultural del Casal, Pilar Meca, amb el tallers de mandales i la xerrada “La màgia dels colors”. Dissabtes va celebrar el tradicional Aplec del Roser a Sobirana. El dia fort va ser diumenge quan, a la sortida de la missa, l’alcalde Albert Neiro va homenatjar, amb un ram de flors, les persones més grans que viuen a Balsareny, la Roser Flotats, de 99 anys, i l’Eusebio González, de 98. També voldríem mencionar la Maria Casals, que, amb 100 anys complerts al març d’aquest any i malgrat que estigui actualment vivint a la Residència Montblanc de Manresa, va viure molts anys a Balsareny i seria la persona de més edat del municipi. Després van tenir lloc els balls tradicionals dedicats a les persones grans amb la participació del Ball de la Faixa, a càrrec dels alumnes de 6è de l’EGB, i els balls dels Gegantons de Balsareny, Mossèn Joan i Mariona, a càrrec d’Els K+Sonen. La pluja, que va estar present de forma intermitent al llarg del dia, va fer que ens dirigíssim ràpidament al Sindicat per fer el Dinar de Germanor, on un centenar de comensals van gaudir de l’excel·lent menú amb paella, pollastre al forn, botifarra i pebrot escalivat del càtering “La Soca”, i les postres que ens va preparar, com cada any, la Pastisseria Bonals. En acabar de dinar vam entregar els obsequis que, seguint amb la tradició que vam encetar l’any passat regalant un test d’espígol, en aquesta ocasió va ser un test de romaní. Per cloure el dia, així com l’any passat van venir els “Apassionats” d’Esparreguera a oferir-nos el seu show, aquest any vam voler seguir donant protagonisme i visibilitat al teatre amateur i vam apostar, pensant que era idònia per la situació, per l’obra de teatre “Dues dones que ballen”, de Josep M. Benet i Jornet, interpretada per la companyia teatral vinguda de Sant Fruitós “H...tors”, dirigida per Lluís Gavaldà i protagonitzada per les actrius Puri Magnet i Àngels Rovira, obra que va agradar i emocionar el públic assistent.

Aquest octubre, a més, hem iniciat una nova temporada del cicle de música en directe SonaB amb l’actuació dels manresans Canals&Ribot, i amb nombrosos canvis per tal de potenciar l’assistència al cicle, com ara un nou horari (a partir d’ara serà els dissabtes a les vuit de la tarda) i un nou format de cafè concert, amb barra i servei de bar. A més, el Centre Excursionista ha celebrat per onzena vegada, i amb un gran èxit de participació, el Cross del Traginer, que va comptar amb més de cent quaranta participants, i el Cross Infantil, amb uns seixanta participants. Aquest any també hem celebrat la Festa de les Entitats, que es fa cada dos anys, enguany en la seva sisena edició i amb una participació d’una vintena d’entitats locals que han aprofitat la jornada matinal del diumenge 16 d’octubre per fer una mostra de les activitats que duen a terme durant l’any. El reconegut clown Pere Hosta ens ha visitat i animat el dia amb el seu espectacle “Open door”. La jornada ha finalitzat amb un dinar de les entitats al carrer Ponent. Diumenge 23 d’octubre, a les sis de la tarda al Sindicat, tenim el segon espectacle de la temporada del Tempo, en aquesta ocasió amb una actuació molt especial, la “Menuda Comèdia!” de la companyia Jordi del Rio, en la qual també participa la dinamitzadora cultural local Elisa Jorba.

Com veieu, tenim esdeveniments i activitats per a tots els gustos i totes les edats! Ens veiem al novembre, quan tindrem, entre altres actes, la celebració d’un nou SonaB, un nou Tempo, la nova Fira d’Hivern i els actes del 25N, dia internacional contra la violència de gènere.

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.