dijous, 15 de setembre del 2016

L'Ajuntament informa


Setembre de 2016  

Després de l’estiu i de les vacances de l’agost, arribem de nou al mes de setembre, que és quan torna a iniciar-se la roda anual d’actes, esdeveniments i festivitats al poble. Com cada any, des de fa ja 13 anys, a finals d’estiu i principis de setembre és el torn de la celebració de la ja consolidada i esperada Setmana de la Joventut, que aquest any va coincidir, tal i com ocorre excepcionalment cada 25 anys, amb la celebració d’una Patum extraordinària a Berga pel centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, festivitat que, per si mateixa, atrau un nombrós públic de tota la comarca i les comarques veïnes.

Sembla ser que el temps d’estiu cada cop s’allarga més i, per això, aquesta ha estat una de les Setmanes de la Joventut més caloroses que es recorden. Algunes de les activitats més esperades, com les tradicionals Garri’n’kanes i la Baixada d’Andròmines, que porten ja força anys celebrant-se dins el marc d’aquesta festivitat, han tingut una participació més baixa del que és habitual, possiblement pel canvi del dia en què s’havien programat, però també per les elevades temperatures amb què s’ha desenvolupat aquesta nova edició de la Setmana de la Joventut, farcida d’actes a plena tarda als carrers. Malgrat aquestes circumstàncies afegides d’elevada calor i de coincidir amb la celebració d’altres festivitats importants a localitats veïnes, fet pel qual es va considerar adient moure certs actes de la programació d’enguany per no coincidir amb la Patum (com és el cas de les Garri’n’kanes i el dia del Concert Jove, aquest any amb la patxanga dels “Raggatunning” i els hits de la tercera generació de dj’s joves locals “Arradio Arrasando”, actes que van passar a ubicar-se divendres en comptes de dissabte), aquesta ha estat una Setmana de la Joventut força participada en la gran majoria dels seus actes més rellevants, com és el cas del dia del Pregó i del Joc de Nit, on es van inscriure i participar prop de 30 equips, el Sopar popular i la sessió de Monòlegs, aquest any a càrrec d’en Xavier Deltell i Dani Lagi, amb una Sala Sindicat estava plena de gom a gom, on nombrosa gent va haver de quedar-se de peu, i el segon any del Tussikint-1, que va omplir notablement la Plaça Ricard Viñas per cloure aquesta Setmana de la Joventut. Així doncs, agraïm a tothom qui hi ha participat, i felicitem als membres del Consell de Joventut per la feina feta i per haver-nos brindat, un any més, aquesta setmana festiva dedicada als més joves, sense oblidar-nos de donar les gràcies, també, a totes les entitats, treballadors i personal de l’Ajuntament i col·laboradors per haver ajudat a fer-la possible de nou amb el vostre esforç i implicació.

Respecte a altres qüestions d’interès local d’aquest mes, amb el setembre s’inicia un nou curs escolar a l’Escola Guillem de Balsareny i a les escoles municipals, i també cloem una nova temporada de la piscina municipal, que ha restat oberta al públic fins a l’11 de setembre, i que enguany també ha comptat amb una festa de fi de temporada, celebrada el passat 4 de setembre i ubicada dins els actes de la Setmana de la Joventut. Aquest mes també ens ha portat la celebració dels actes per la Diada de Catalunya (dies 10 i 11 de setembre), la divuitena Trobada de Puntaires (4 de setembre) i la setena Trobada de Motos del nostre municipi (18 de setembre) i, a més, torna un nou cicle de teatre infantil i familiar Tempo a la Sala Sindicat, que enceta nova temporada amb nou horari (18h) el proper 25 de setembre, i que s’iniciarà amb l’espectacle El Silenci d’Hamelin, de la Companyia Farrés Brothers.

Finalment, durant aquest setembre l’Ajuntament obre convocatòria de cinc noves places de treball a través d’uns esperats i necessaris plans d’ocupació (tres places de peó de brigada, una d’informador/a de Serveis Socials i una d’auxiliar administratiu), amb un període aproximat de contractació que va del novembre de 2016 al maig de 2017. El termini de la convocatòria és del 9 al 28 de setembre. Aquests plans d’ocupació són, per una banda, una bona oportunitat laboral per a la gent del poble que reuneixi els requisits, però, per altra banda, a causa de la seva curta durada (sis mesos), actuen com un esparadrap, ja que se’ns mostren insuficients per tal de pal·liar una situació crònica de manca de personal fix i format que garanteixi, a llarg termini, l’òptim i correcte funcionament i gestió de la nostra petita administració en quan a volum de feina i atenció al ciutadà, amb l’afegit de que cada cop hi ha més demandes administratives i som més exigits per part de la gran administració pel que fa a burocràcia, tramitació de documentació i posada al dia en termes de transparència. Quan un Ajuntament petit com el nostre, amb un pressupost reduït i una plantilla tancada, es veu obligat i exigit a funcionar en el seu dia a dia tal i com ho fa una gran administració, que compta amb molt més recursos i personal, és quan tots ens veiem obligats a fer feina que no ens pertoca, o a deshores, per arribar a complir els tràmits o les demandes del dia a dia. En aquests termes, no ens volem oblidar d’agrair la tasca i esforç extra que està realitzant el personal funcionari i de treball de l’Ajuntament actual per tal de superar aquesta situació amb gran disposició i professionalitat en tot moment.

Fins al mes vinent, l’octubre, que serà quan tindrem com a principal atractiu la Setmana de la Gent Gran!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació, Informació i Participació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.