divendres, 23 de setembre del 2016

Editorial

A punt

Amb el setembre i l’inici de curs, el nostre butlletí reprèn la seva activitat amb les informacions i comentaris d’actualitat. Hi destaquem la Setmana de la Joventut i activitats paral·leles, i també els actes commemoratius de l’Onze de Setembre.

El CCB, adherit des del primer moment al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha anat informant en tot moment de les activitats relacionades amb les reivindicacions sobiranistes. Aquest any, la Diada s’ha diversificat en cinc àmbits diferents, i la gent de Balsareny que hi ha volgut participar ho ha tingut a prop, concretament a Berga. El panorama polític és complex, amb un govern estatal que porta mesos i mesos en funcions, però que continua negant-se a dialogar amb el govern català de majoria sobiranista, i hi respon amb una bel·ligerància contumaç: escanyant l’economia autonòmica i les infraestructures i intentant de recentralitzar competències. Alhora, s’oposa a tota possibilitat de pactar les condicions per a un referèndum democràtic, i basa tota la seva força en la judicialització d’una qüestió que hauria de resoldre’s políticament, negociant. Nosaltres, com el vell lema escolta, continuarem amatents, “sempre a punt” i “tant com puc”.

‘La Síquia’

L’equip de govern de l’Ajuntament de Balsareny va publicar el mes de juliol el primer número de ‘La Síquia’, un butlletí informatiu  de l’actualitat municipal. El butlletí, de 16 pàgines, en reservava una perquè els tres grups municipals hi diguessin la seva. El grup de Gent de Balsareny va fer servir la seva columna, mentre que un dels dos grups de l’oposició, Convergents, ho va fer per manifestar el seu desacord amb aquesta edició, tot anunciant que no hi escriuria més; i l’altre, ERC, senzillament va declinar d’escriure-hi res, i va fer públic a les xarxes socials, i també al Sarment, els seus arguments contraris a la publicació. Tots dos criticaven el cost de la revista, que s’anuncia trimestral, i adduïen d’alguna manera que, disposant el poble d’un butlletí com el Sarment, el que caldria fer és potenciar aquest mitjà; a part de recordar que l’Ajuntament ja fa servir les xarxes socials —i també una pàgina del nostre butlletí— per informar el poble.

Nosaltres no entrarem a discutir si el cost de la nova publicació és enraonat o excessiu, ni a valorar els continguts que s’hi publiquen. És clar que al CCB ens agradaria poder comptar amb més recursos per ampliar el nombre de pàgines, però recordem que el Sarment és el butlletí d’una associació privada, el Cercle Cultural de Balsareny,  i que es distribueix als socis. Durant 40 anys hem estat oberts a la participació de tothom qui hi ha volgut col·laborar i hem donat la possibilitat d’expressar-se a tothom qui ha volgut fer-ho, i nosaltres mateixos sempre hem opinat de tot amb plena llibertat i independència. No hem estat mai, ni hem de ser, el portaveu de l’Ajuntament: ni de l’equip de govern ni de l’oposició, tot i que els escrits dels uns i els altres, dintre de les limitacions d’espai que tenim, hi són sempre benvinguts.

CCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.