dilluns, 11 de juliol del 2016

L'Ajuntament informa



Juliol 2016

Ja ha arribat l’estiu i, amb l’estiu, ha arribat la calor. I aquí, a Balsareny, en fa molta de calor! Per tal de contrarestar les altes temperatures d’estiu, com cada any per aquestes dates a Balsareny hem obert al públic la piscina municipal. L’obertura va ser el passat dia 18 de juny, i restarà oberta fins al proper 11 de setembre, el dia abans que els nens i nenes tornin a l’escola. Aquest estiu, a banda de poder prendre un bany o prendre el sol, o fer ús del servei de bar, a la piscina s’hi faran diverses activitats extra, com per exemple les classes gratuïtes i obertes a tothom de zumba, tai-txi i hipopressius, així com també sessions tancades d’Aigua-Gym, organitzades des del gimnàs O2. A més, a la nostra piscina s’hi va celebrar, el passat 10 de juliol, la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, que va aconseguir 102.625 metres nedats, jornada organitzada conjuntament amb el Club Natació de Balsareny, qui també, durant el mes de juliol, organitza els cursets de natació. A finals d’estiu, s’hi farà la festa de final de temporada, que comptarà amb inflables, música i animació. No ho dubteu, a l’estiu a la piscina és on millor estareu!

A banda de l’obertura de la piscina, amb el juny també ha donat inici el Campus Esportiu d’Estiu destinat als nens i nenes del poble, organitzat pel Consell Esportiu del Bages i la Regidoria d’Esports, que compta amb més de 100 nens i nenes apuntats i que té com a objectiu que aquests coneguin l’entorn local i facin esport i salut. El Campus d’enguany tindrà la duració total d’un mes (concretament els matins entre setmana del 27 de juny al 29 de juliol, tot i que també s’ofereix la opció d’apuntar-s’hi per les dues setmanes finals d’estiu, del 29 d’agost al 9 de setembre). Aquest any, el Campus arriba amb la novetat de ser un espai més inclusiu gràcies al conveni amb Ampans, a través de qui els monitors/es del Campus van ser formats abans d’iniciar-lo per tractar i atendre nens/es amb diversitat funcional.

També s’han dut a terme o s’estan celebrant les festivitats tradicionals d’estiu, com la Revetlla de Sant Joan el passat 23 de juny, enguany amb la novetat de l’arribada de la Flama del Canigó, del sopar popular a la fresca a càrrec de Càritas Balsareny i dels balls i concerts per a totes les edats a la llum de la foguera; així com també, amb el juliol, han començat les festes dels carrers i de Sant Cristòfol, patró dels conductors, que va culminar el passat 9 de juliol amb un gran ball amb en Joan Vilandeny.

Aquest any, a més, hem recuperat la tradició de celebrar el Torneig de Futbol Sala d’Estiu des de l’Ajuntament, dins el marc dels tornejos trimestrals anuals que organitzarem anualment des del consistori. El torneig es celebra cada dissabte, de sis de la tarda a deu del vespre, al pavelló poliesportiu municipal; va començar el passat 25 de juny i s’allargarà fins al 30 de juliol, que serà el dia de la gran final. Aquest torneig s’havia deixat de celebrar ara fa 3 anys, en el moment en que l’entitat del Futbol Sala Balsareny va decidir deixar d’organitzar-lo ja que, posteriorment, va cessar la seva activitat com a entitat, i hem cregut convenient que, si no hi havia ningú que l’organitzés, fos l’Ajuntament, des de les Regidories de Benestar, Salut i d’Esports, qui se’n fes càrrec per tal de donar una oferta esportiva estiuenca per a totes les edats, més enllà del Campus esportiu per a nens i nenes, i també donar un ús al nostre pavelló poliesportiu municipal. Aquesta tradició recuperada, la del Torneig Solidari de Futbol Sala d’Estiu, la intentarem mantenir, conjuntament amb la dels altres tres tornejos que hem realitzat durant el primer any de mandat: el Torneig Solidari de Vòlei Outdoor de Tardor (al setembre, per la Setmana de la Joventut), Torneig Solidari de Bàsquet d’Hivern (al desembre, per les festes de Nadal) i el Torneig Solidari de Vòlei Indoor de Primavera (al març, per la Setmana Santa).

Com veieu, aquest estiu tenim activitats i esdeveniments a dojo i per a totes les edats! A l’agost, com el Sarment, ens prendrem vacances en aquesta columna. Que gaudiu molt de l’estiu, i fins setembre, que començarà amb la XIII Setmana de la Joventut!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.