divendres, 27 de maig del 2016

Carta oberta de l'ARFAC

Adjuntem per a coneixement públic el text de la carta que hem enviat als nostres associats.

Benvolgudes famílies i associats,

La junta de l’Associació de Residents, Familiars i Amics del Casal (ARFAC) vol donar-te la benvinguda i agrair-te que formis part d'aquesta associació i alhora informar-te del següent:

Darrerament els nostres avis residents del Casal Verge de Montserrat han hagut de viure un seguit de coses que els afecten plenament en la seva vida diària: canvis de personal, malestar de cuidadors, etc. Els familiars hem hagut de lamentar com era suspesa de les seves funcions l'assistent social, la persona que era la interlocució més valida i més propera per resoldre els temes que ens preocupen. Hem hagut de patir en alguns casos greus errors administratius, el canvi i mobilitat continua del personal, manca de recursos, etc. Tot això va fer que es constituís l'ARFAC, en defensa dels drets dels usuaris i familiars. Una associació on puguem entre tots veure quines son les mancances i necessitats i treballar per pal·liar-les.

Els últims mesos, amb el canvi de directora, hem notat una millora en les formes, la transparència i els mètodes, que voldríem que continués. I reunits amb el Patronat, així els ho hem fet saber. Però aquest ens ha comunicat que a partir del dia 1 de juny de 2016 tindrem el retorn de l'anterior directora. Que, tot i que ella els va comentar en mesos anteriors la intenció de rescindir voluntàriament el seu contracte, el Patronat no ho va acceptar i va oferir-li una excedència que finalitza al juny. No li demanen responsabilitats pel que havia succeït fins ara i respecten els acords que han mantingut. 

Aquesta decisió obliga l'actual directora a marxar. Tot i  haver sabut crear un bon clima laboral intern, haver retornat a les seves funcions l'assistenta social, rebre subvencions per als nostres residents, crear  la pàgina web del casal www.casalvergedemontserrat.org, haver transmès apropament i modernització  a les persones que l'envolten i haver obsequiat alhora somriures i amabilitat.

Des de l'ARFAC volem manifestar la nostra disconformitat sobre com s'està gestionant el Casal, amb greus carències de democràcia interna en l'elecció dels membres de la Junta del Patronat, en la nul·la vinculació d'aquests membres amb els usuaris i en la poca transparència que es manté sobre el seu funcionament. 

Així mateix, volem destacar que el Casal, malgrat ser una entitat privada sense ànim de lucre, és una entitat concertada amb la Generalitat de Catalunya, de la qual rep unes subvencions econòmiques; per tant, té unes connotacions públiques evidents. I així ho hem fet saber també al Patronat. Tot i això, pensen que no s'ha de modificar res.

És per això que demanem una reestructuració del Patronat i una modificació dels seus Estatuts, que segueixen les mateixes directrius de quan es van crear als anys quaranta. 

Atentament,

ARFAC



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.