diumenge, 24 d’abril del 2016

És Festa Major!


Els actes de la Festa Major van començar el 21 d’abril amb el lliurament a la Biblioteca dels premis literaris de Sant Marc, que es va cloure amb un petit concert a càrrec de les corals infantils de l’Escola Municipal de Música de Balsareny.











El divendres dia 22, també a la Biblioteca, es va fer la presentació del nou Club de Lectura per a Adults. Abans, al Casal de Gent Gran, l’Associació Els Ametllers havia organitzat un ball amenitzat per Pep i Maria Josep.


















Al vespre, la companyia Tutatis va presentar l’espectacle “Óssos del Pirineu” que va seguir els carrers del poble entre la gatzara de la quitxalla.






El pregó de Festa Major, aquest any, va oferir una novetat destacable: va anar a càrrec de quatre dones del poble, de diferents generacions: Salut Obradors, Montserrat Soler, Marta López i Marina Serra, que van fer una breu pinzellada de com es veu la festa, i la participació ciutadana en general, des dels respectius punts de vista generacionals. Un majestuós repic dels Campaners de Balsareny va acompanyar un bonic castell de focs, que va precedir una Botifarrada popular. La prudència davant la incertesa meteorològica va fer que el Concert i Ball de l’Orquestra Maravella, previst a l’aire lliure, es traslladés al Pavelló poliesportiu, amb un gran èxit de públic. I a la nit, al Sindicat, la Banda del Panda i DJarzett van oferir un animat Concert Jove organitzat pel Consell de Joventut.


Dissabte, dia de Sant Jordi, a més de la tradicional parada de roses d’Arans, va comptar també amb una exposició de la “Biblioteca al carrer” a càrrec de la Biblioteca Pere Casaldàliga. Mentrestant, a la sala de la plaça de la Mel, s’inaugurava l’exposició del concurs de Pintura a l’Aire Lliure que havia tingut lloc el passat 16 d’abril. 




Al matí, el Club de Petanca va organitzar el Torneig-Memorial Francisco Macías. Els Geganters i Grallers Els K+ Sonen de Balsareny van fer una gran cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament. 





Allà, la companyia Forani teatre van oferir l’espectacle de carrer “La Banda Forània”. A la Soca hi va haver un concurs de Pesca infantil a càrrec de la Societat de Pesca. La Comissió dels Traginers va organitzar la ja tradicional “Cagada de la Mula” al carrer del Trull. I al vespre, el flamant “Cercatapes” va recórrer els bars i restaurants del poble, amb xarangues, música i animació; per acabar, a la nit, amb el gran concert de Bullitt, Autoput i DJ Puxi, que va entusiasmar els assistents.


El diumenge 24 d’abril, els carrers es van omplir de colors i de música amb la XV Trobada de Gegants: una llarga desfilada de gegants, gegantes i gegantons vinguts de diferents poblacions, acompanyats dels respectius tambors i grallers. Encapçalaven la desfilada els Geganters i Grallers de Balsareny amb el Marc i la Maria. Alhora, una caravana de cotxes clàssics, organitzada pel Club Autocross de Balsareny, confluïa a la plaça de la Mel.



Poc abans, al Sindicat, s’havien lliurat els premis del 46è Concurs de Fotografia Festa dels Traginers. Al matí, la Societat de Pescadors havia organitzat el concurs de pesca sènior i el Club d’Escacs Balsareny oferia al casino unes simultànies a càrrec del campió social.  













A la tarda, els geganters van acompanyar les Pubilles i Hereus al Sindicat, on es van acomiadar els representants del bienni 2014-15 (Anna Rovira Ribera i Gerard Capdevila Centellas) i es van proclamar els nous representants per al 2016-17: Blanca Soler Codina, pubilla; Mercè Rovira Ribera, dama d'honor, i Ferran Duocastella Vall, hereu.

Encara queden els actes del dia de Sant Marc, però de moment ja podem dir que els temps ha acompanyat i que la Festa Major ha estat brillant, popular i participada. Felicitem totes les entitats i persones que hi han col·laborat, i en especial el Regidor de Cultura i Festes.




Sarment
Fotos: Sarment / Alfred Selgas / Biblioteca Pere Casaldàliga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.