divendres, 18 de març del 2016

Balsareny es belluga

EDITORIAL 



Balsareny viu el final de l’hivern i l’arribada de la primavera amb un plus d’activitat que és destacable. En aquest mateix butlletí parlem a bastament de la nostra Caminada Popular: una continuïtat de 30 anys no és poca cosa, i el centre Excursionista se’n pot sentir satisfet. En paral·lel, una setmana abans s’havia celebrat la 32a edició de la Transèquia, una caminada d’abast comarcal que té, tanmateix, Balsareny com a inici per evidents raons històriques. Igual que els Traginers, és una festa popular que ajuda a situar-nos al mapa.

També parlem al Sarment del Dia de la Dona, celebrat amb diferents actes els dies 8 i 12 de març, i que tindrà continuïtat el 16 d’abril amb la Trobada de la Dona del Bages, enguany al nostre poble. I parlem dels Astroamics, membres del CCB, que van fer acció pedagògica a l’escola; i que quan surti aquest exemplar ens hauran ofert una observació de Júpiter el 19 de març, dia de Sant Josep. El mateix dia 19, un altre grup adherit al Cercle, en aquest cas La Garsa, hauran celebrat la seva ‘Garçotada’ popular, amb degustació de calçots i música i animació a càrrec de Divide y Wenceslao, Roger&Txus i PDNaldo.

Al seu torn, la Biblioteca Pere Casaldàliga ens informa que està activant un Club de Lectura per a adults, que serà moderat per Montserrat Sabala, i que s’afegirà al grup de lectura de fàcil format que ja gestiona el nostre col·laborador Josep Estruel. Aprofitem per saludar la nova bibliotecària, Ana Pérez Hidalgo, i donar-li la benvinguda com a col·laboradora en la redacció del Sarment. Direm també que aquests dies a la Biblioteca hi ha hagut una interessant exposició. ‘PopUp, llibres màgics’; s’ha continuat amb ‘L’hora del conte’, i s’ha celebrat el Dia de la Poesia amb una ‘Primavera Poètica’, convidant els lectors de totes les edats a portar poemes. I a l’abril, el Consell de Cultura promou, un any més, el Concurs Literari Sant Marc: aquest any toca poesia.

L’Escola de Música, que ha celebrat audicions al Sindicat els dies 15 a 17 de març, ens informa que prepara un Taller de Música per a la Gent Gran, una idea excel·lent que esperem que tingui bona acollida. I també munta un Taller de Percussió a cura de Dan Arisa, complementari a l’actuació de Santi Arisa i la Bum Band Percussion al Sindicat el 10 d’abril. Parlant del Sindicat, la temporada de Tempo continua: el mes de març ha ofert un espectacle de màgia, ‘Tea Time’, a càrrec de Txema Màgic, el dia 20. El mateix dia que l’Associació de Botiguers i Comerciants haurà muntat la Fira de la Ganga, una altra activitat a destacar.

Esportivament, tenim el Torneig Solidari de Vòlei Indoor al pavelló poliesportiu els dies 26 i 27 de març, i la Cursa Ciclista 3r Open 17+, de 70 km, el 10 d’abril. El Benjamins del futbol base continuen competint a la seva categoria; i el Club d’Escacs Balsareny celebra el 27 de març el campionat social de partides ràpides i fa el lliurament dels premis de l’any 2015. El Casal de la Gent Gran i l’Associació Els Ametllers preparen, entre altres iniciatives, un espectacle del grup ‘La Il·lusió’ i un concurs d’expressions, refranys i frases fetes. D’altra banda, al Casal Verge de Montserrat van fer el 14 de març una xerrada molt concorreguda sobre el Testament Vital, amb la participació, entre altres, de l’advocat Josep M. Badia. I pel que fa a la salut, al local de la plaça de la Mel, el 24 de març, la farmacèutica Anna Soler va parlar sobre hipertensió arterial; i el 12 d’abril, a la Biblioteca, el Dr. Toni Sánchez parlarà sobre primers auxilis als infants.

I no cal dir que la Festa Major ja escalfa motors: amb els Bastoners, el Ball de la Faixa, els Dansaires dels Pastorets, i els Geganters i Grallers i els K+ Sonen, amb els seus gegants, gegantons, músics i animadors, encapçalant una programació d’activitats que ja comentarem amb més detall el mes que ve.

Per si fos poc tot això, han coincidit en el temps a Balsareny dos rodatges de pel·lícules: mentre al Castell es filmaven escenes de Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet, sobre les figures llegendàries d’Otger Cataló i els Barons de la Fama, al mas Puigdorca es rodaven seqüències d’Altafulla, amb guió del balsarenyenc Marc Comabella, i amb la participació en el repartiment de diversos actors i actrius del poble. Ens agradarà de veure-la a la pantalla!

Tot això, tota aquesta activitat, és bon senyal. Vol dir que hi ha vitalitat i ganes de fer coses, i oportunitat de fer-les. És a dir, que hi ha persones amb disposició i voluntat de tirar-les endavant. No oblidem que hi ha entitats que han hagut de plegar veles, i que n’hi ha que subsisteixen amb dificultats. hem de desitjar que aquestes puguin trobar nova saba que les ajudi a continuar funcionant, i que les que hi ha continuïn per molts anys fent aquesta bona feina que, en conjunt, ja veieu que fa goig de comentar.

CCB
Foto: Ajuntament de Balsareny / Caminada 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.