dilluns, 14 de desembre del 2015

L'Ajuntament informa


















Desembre 2015

Arriba el fred, arriba el mes de desembre, i Balsareny es vesteix de Nadal, tal com mana la tradició nadalenca. Entremig del Nadal, exhaurim el 2015, deixant enrere un any de canvis, per donar pas a un nou any, sempre mirant endavant, sense oblidar que, un cop arribem al 2016, aquest any vinent tenim la Festa dels Traginers ben a la vora, els dies 29, 30 i 31 de gener. Però, de moment, centrem-nos en les dates i festes que ens ocupen, és a dir el desembre i Nadal, amb tota la tradició nadalenca que per aquestes dates es celebra, any rere any, no només a Balsareny sinó arreu del territori, on podem gaudir d’unes festes ben alegres i variades, i on en l’àmbit local de Balsareny tenim algunes tradicions particulars que cal mantenir i recordar: l’original arribada del Príncep Assuan, el caga-tió popular, l’esperat concert de Sant Esteve, els mítics quintos del Traginer, la festa de cap d’any al Sindicat, les magnífiques representacions dels Pastorets, la tradicional arribada dels Reis Mags de l’Orient... Aquest any també presentem una novetat amb l’exposició de pessebres d’arreu del món que s’ha habilitat a la llar parroquial, que s’inaugurarà el dia 18 de desembre i que estarà oberta durant les festes del Nadal. No us oblideu de visitar-la i gaudir de la resta de festivitats i celebracions que es duran a terme en aquestes dates a Balsareny, especialment les més importants de totes, aquelles que tenen a veure amb els retrobaments amb familiars o amics i éssers estimats, o simplement amb gaudir de la seva companyia.

A banda de l’organització de totes les festes i tradicions que, com marca el calendari, arriben un any més al nostre poble, actualment l’Ajuntament es troba, tal com ja vam dir en la columna del mes passat, immers en la important elaboració dels pressupostos 2016, factor clau i determinant per a la gestió del municipi durant l’any vinent. Com vam explicar, per aquest motiu i pensant en la participació que creiem indispensable que la gent tingui en els aspectes més rellevants del dia a dia del municipi, hem elaborat i repartit per casa vostra unes enquestes que hem realitzat des de l’equip de govern amb diverses opcions de treball amb l’objectiu de demanar-vos la vostra opinió sobre quins aspectes s’haurien de prioritzar per l’any 2016 des de cada regidoria, preguntar-vos quines línies de treball són per a vosaltres més importants i, per tant, a quina hauríem de destinar més diners del pressupost pel 2016, un any que volem gestionar de la forma més propera a la gent atenent les necessitats que se’ns marquin des de la ciutadania, fruit d’aquesta consulta.

En el moment que es redactava el present escrit, aquest procés participatiu en forma d’enquesta es trobava en plena execució a Balsareny. Des de finals de novembre i fins a mitjans de desembre, la gent de Balsareny que, lliurement i anònimament, ha volgut fer-ho, ha pogut dipositar la seva opinió a les oficines de l’Ajuntament. Un cop exhaurit el termini, estudiarem els resultats d’aquesta enquesta, els exposarem al públic i, en base d’això, disposarem d’unes línies d’estructuració definitives per al pressupost segons la voluntat popular, reservant també una partida d’inversió per a la segona fase d’aquests procés participatiu. El proper mes parlarem de resultats i de la fase final de l’elaboració dels pressupostos. Que tingueu unes bones festes i una alegre entrada d’any! Fins l’any vinent!

Albert Otero Bonet
Regidoria de Cultura, Comunicació i Informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.