divendres, 16 d’octubre del 2015

Escola de Música












Octubre 2015

Els dos grups instrumentals grans, una de les innovacions pedagògiques d’aquest curs, han començat el seu viatge. Cada dijous, a la darrera mitja hora de la classe de llenguatge musical, els nostres músics prenen instruments i encaren el repte de produir música en comú. El material que treballem és variat. Hi ha peces que descobrim auditivament i les reproduïm sense el suport escrit. És una manera molt directa de desenvolupar les qualitats musicals, atès que ajuda a centrar els esforços en la percepció auditiva, que és a la base de tota experiència musical. També treballem una altra mena de peces que sí que tenen el seu suport escrit; aquí l’audició interna de cada persona es veu reforçada per l’expressió escrita de la música que està tocant. Fent ús d’aquests dos sistemes —amb partitura i sense— alternativament, aconseguim progressar d’una manera completa i aprofitar tots els avantatges —intel·lectuals i sensorials— que aporta l’aprenentatge de la música.

D’altra banda, alguns alumnes de l’Escola Guillem que no van a l’Escola Municipal de Música potser us han dit que ara sí que hi van, almenys una estona cada dijous. En efecte, tenim en marxa el Taller de Percussió per a alumnes de 5è. Durant aquest primer trimestre, cada dijous dinou alumnes de l’Escola Guillem amb la seva professora de música es desplacen a l’edifici de l’Escola de Música i hi prenen la seva classe de música. Al llarg de tres quarts d’hora fan música dirigits pel professor de percussió de l’Escola de Música i d’aquesta manera descobreixen noves dimensions de la pràctica musical. Ja us anirem informant de les seves evolucions.

Escola Municipal de Música de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.