dissabte, 17 d’octubre del 2015

El calaix de la Biblioteca


Recital en homenatge a Rosa Soler Escudé

Fa uns quants dies un grup d'amics de Rosa Soler Escudé es van posar en contacte amb la biblioteca per poder fer un recital de poesia en honor seu.
Així, el dissabte dia 3 d'octubre a la una del migdia ens vam reunir una quarantena de persones (família, amics i coneguts, entre altres) per escoltar el Recital de poesia en record i presència de la Rosa Soler Escudé.

En començar, la seva germana, Montse Soler, va llegir unes paraules de record.

Després, durant uns 40 minuts, Josep Casadesús (K100), Arcadi Figueres i Pep Rosanes van llegir alguns dels emotius poemes dels llibres:

-  La rosa pòstuma (de Pep Rosanes, en col·laboració amb Josep Casadesús (K100)  

- La Rosa de joves (de Pep Rosanes)

Tota la lectura va estar acompanyada pel clarinet de Miquel Gaspar i una projecció de fotos de la Rosa i amics.

L'acte es va acabar amb un fort aplaudiment per part de les persones que van assistir com a públic.


Programa LÈCXIT

LÈCXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LÈCXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es du a terme en més de 100 Punts LÈCXIT d'arreu de Catalunya.

LÈCXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana a la biblioteca.

Aquestes parteixen dels interessos dels nens i nenes per estimular la lectura.

Els voluntaris reben una formació abans d'iniciar les sessions de lectura, però adapten les activitats als interessos de cada infant, per tal de fer la lectura agradable i establir una relació de confiança. Els infants que han participat en el programa el valoren molt positivament.

Des de la biblioteca escrivim aquest article per incentivar els possibles voluntaris i voluntàries que s’apuntin a la biblioteca perquè puguem esdevenir un punt LÈCXIT.

Si hi estàs interessat, vine i apunta’t. T’hi esperem!

Núria Puigivila
Directora de la Biblioteca Pere Casaldàliga 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.