divendres, 16 d’octubre del 2015

10è Cross del Traginer


Ja fa 10 anys que des del  Centre Excursionista de Balsareny vàrem decidir fer una activitat més de les que ja fèiem i vàrem creure oportú que pel tipus de terreny que teníem al nostre municipi, i amb llocs de gran  interès paisatgístic, amb moltes pistes i corriols, seria molt adient fer un cross. Vàrem començar a mirar camins i caminets intentant evitar al màxim l’asfalt i les pistes i que fessin una distància aproximada d’uns 10 quilòmetres. Un cop vam tenir el recorregut, ens vàrem assessorar de com ho havíem de portar a terme i al final vam tirar endavant la prova, que hem anat repetint any rere any fins arribar al moment actual.

Després d’aquests deu anys hem arribat al 10è Cross del Traginer i 4rt Cross Infantil del Traginer. Han estat ja 10 anys i molts quilòmetres recorreguts per més d’un miler d’atletes, alguns que han repetit diverses edicions i alguns altres que no ho han pogut fer; però, sigui com sigui, continuem organitzant any rere any aquesta cursa.

Hem intentat durant aquests deu anys mantenir un esperit esportiu, més popular i menys competitiu, per tal que tothom que vingués pogués gaudir tant de la prova com de tota la festa. En cada edició hem intentat afegir alguna novetat per fer la festa una mica més atractiva per tothom: instaurar els inflables per a la quitxalla, premis per a la gent que superés els rècords, iniciar el Cross Infantil per estimular l’esport en els menuts i fer planter, l’ajut de les dues colles geganteres que ens han ajudat a amenitzar la festa en diferents trams del recorregut... I en aquesta darrera edició, hem apostat per modificar tant el recorregut com el lloc de sortida i arribada dels atletes i hem cregut oportú fer-ho en una de les places més maques del poble, que és la plaça Roc Garcia. Si ho hem encertat o no, ja són opinions molt personals de cadascú, però al nostre parer creiem que ha estat un encert.

També han estat 10 anys en què hem passat els nostres nervis i tribulacions per tal de que la festa fos al gust de tothom i tot estigués el màxim de ben lligat possible. Som conscients que segur que no ho hem fet del tot bé, però sí que intentem millorar any rere any.

Han estat molts els guanyadors i guanyadores en les diverses categories, però de ben segur que tots heu sigut guanyadors a la vostra manera. En aquesta edició hem tingut 105 atletes fent la cursa de 10 km. Els guanyadors en les categories d’adults han estat els següents:

Categoria local femenina: MONTSE GONZALEZ MOLINA, 57’30’’
Categoria local masculina: GUILLEM FERNÀNDEZ BRUCH, 38’43’’.

Categoria absoluta femenina:
1a. ROSA NAVARRO GARCIA, 42’52’’
2a. MERITXELL SOLER DELGADO, 43’57’’
3a. VANESSA CHIRVECHES DOMÍNGUEZ, 48’22’’.

Categoria absoluta masculina:
1r. MARC VALDÉS MANRIQUE, 38’06’’
2n. LLUÍS CAMPRUBÍ ROCA, 38’49’’   
3r. JOSÉ IZQUIERDO RODRIGUEZ, 39’23’’     

Pel que fa a les categories infantils, segons el nostre parer, tots són guanyadors.

Des del Centre Excursionista de Balsareny ens agradaria fer un agraïment a tothom que ha participat durant aquestes 10 edicions. Són moltes les persones que ho han fet possible, algunes d’elles que malauradament ja no es troben entre nosaltres. Per començar, a tots els corredors que han vingut en alguna o altra ocasió a fer la prova, ja que sense ells no tindria sentit fer-la. També a les persones que van començar a moure els fils per posar en marxa el cross. A tots els voluntaris que han estat fent de control, servint esmorzars, marcant camí, muntant tota la infraestructura, etc. Als speakers que han sabut treure més d’un somriure a la gent, a les dues colles geganteres, als mossens per cedir-nos els locals parroquials, a tots els comerços i empreses que ens han ajudat d’una manera o una altra, a la Comissió de Traginers i a l’Ajuntament. A tots ells moltíssimes gràcies. Esperem que en l’onzena edició puguem millorar una mica més i puguem fer un molt millor Cross. Fins a la propera.

Centre Excursionista de Balsareny
Fotos: Alfred Selgas













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.