dimarts, 22 de setembre del 2015

A les urnes, ciutadans

EDITORIAL

El Cercle Cultural de Balsareny es fa ressò, en el butlletí d’aquest mes, de la defunció de Ramon Cabana, que va ser un dels fundadors de la nostra associació, i col·laborador del Sarment en aquells primers anys històrics. I un altre escrit evoca la persona del nostre col·laborador Josep Torras, traspassat fa poc més d’un any. D’aquesta manera els tenim tots dos presents en el record.

A més de les seccions habituals, parlem avui de la celebració popular del grup de suport al doctor Cañellas; de l’èxit de la Setmana de la Joventut i de la festa de comiat de la temporada de la piscina municipal, i encetem la col·laboració de l’equip de govern en la recuperada secció L’Ajuntament informa. Els donem la benvinguda, així com al col·lectiu «Columna Violeta», que ens aporta reflexions sobre la igualtat de gènere. Com sempre hem fet al llarg de quaranta anys, estem oberts a les aportacions de qui ens vulgui escriure, dintre del limitat espai de les poques pàgines del butlletí, que es complementen amb el blog, més immediat i amb molta més capacitat. I com és tradició, fem esment dels actes populars previs a l’Onze de Setembre a Balsareny, i de la presència balsarenyenca a la Via Lliure de la Meridiana, on enguany la Diada ha concentrat l’expressió massiva de la veu del sobiranisme.

Ara toquen eleccions: sortim al carrer pocs dies abans de poder acudir a les urnes, i ho volem fer com sempre incitant tothom a la participació, perquè votar, quan t’ho deixen fer, és la forma més nítida i incontestable d’expressió de la democràcia. Formalment són unes eleccions autonòmiques normals, però si una part dels que s’hi presenten les anuncien expressament plebiscitàries, la part que s’hi oposa també les hi fa, justament per les formes i els continguts amb què s’hi oposa. Tots, això sí, reconeixen que són unes eleccions molt importants, en les quals el país s’hi juga molt.

Des del CCB no hem amagat mai la nostra aposta pel catalanisme democràtic i per la defensa de la llengua i la cultura catalanes; i al llarg dels últims anys, obertament a favor del procés sobiranista. Ara més que mai, hi som compromesos com el primer dia. Però el plebiscit no vol dir que hàgim d’obviar altres àmbits de debat. Al contrari, és important que es parli a fons de tot: de com combatre la corrupció i l’atur i de com millorar l’educació, la sanitat, l’economia, les infraestructures… En resum, del futur que volem per al nostre país. Un futur que podem començar a afaiçonar anant a votar el dia 27. Amb il·lusió, sí, i amb una participació massiva, cívica, engrescada i coherent.

CCB


1 comentari:

  1. No podem deixar passar la il·lusió de la nostra vida

    Som-hi!!!!

    josep estruel

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.