diumenge, 7 de juny del 2015

Dia de l'Associacionisme Cultural


El diumenge 7 de juny es va celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural Català, convocat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat de Catalunya. Des del dia 4 fins al 7, arreu de Catalunya, nombroses entitats han organitzat activitats obertes al públic per fer palès el dinamisme i posar en valor la força de les associacions culturals del nostre país.

El dia abans, dissabte 6 de juny, la Colla PetaFluix va organitzar una plantada de diables i un taller infantil de dibuixos a la plaça de la Mel. I per al diumenge següent, 13 de juny, el Centre Instructiu i Recreatiu (Casino) va organitzar una jornada de portes obertes amb un mercat d'intercanvi de llibres, partides d'escacs i altres activitats.

L’acte de diumenge va començar amb una xocolatada organitzada pels Pastorets de Balsareny.

Els Astroamics van projectar el magnífic documental d’animació El follet de les estrelles, fet per balsarenyencs: Jordi Medina (guió), Txus Garcia (il·lustracions i edició), Carles Sivill (enregistrament de so), Àxel Garcia, Bernat Sivill, Txus Garcia, Eva Escolà (veus).

Alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de Balsareny van oferir un concert instrumental: Judit Capdevila, al piano, va interpretar Utoda Hikaru; Martí Llimargas i Pau Bombardó van tocar a la bateria Completament funky; Mar Sangüesa (veu i guitarra), Martí Llimargas (bateria) i Marc Borau (guitarra) van cantar Llença’t; i Àngel Ribalta, a la bateria, va oferir Locked out of Heaven.

Els Rapsodes dels Pastorets de Balsareny van fer una lectura  de poemes de Pere Casaldàliga, amb el títol Jo vaig néixer a cal Lleter.

La Coral Sant Esteve, dirigida per Joan Bajona, va cantar Nit de Sant Joan, popular suïssa, i l’havanera Vestida de nit, de Glòria Cruz i Càstor Pérez.

Els alumnes de l’Escola Municipal de Teatre de Balsareny, dirigits per Elisa Jorba, van oferir un fragment de Gerónimo Stilton, adaptació d’Elisa Jorba sobre un muntatge d’Àngel Llàtzer amb música de Manu Guix.

La Coral Els Ametllers, de l’Associació Els Ametllers, dirigida per Joan Bajona, va interpretar La dama d’Aragó, popular catalana, i l’havanera El llop de mar.

Els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, dirigits per Alba Fontanet, van ballar Cançó de Bressol, popular escocesa; El ball de Sant Ferriol i El Patatuf, populars catalanes.

El grup La Il·lusió, del Casal de Gent Gran de Balsareny, dirigit per Alba Fontanet, va escenificar Country Boy i I will follow Him, del musical Sister Act, d’Alan Menken.

En acabat, Jordi Medina, dels Astroamics, va organitzar una observació astronòmica diürna que permeté de veure el sol en el seu esplendor de migdia, i observar les taques solars.

Una petita mostra d'una part de l'activitat cultural de Balsareny. Gràcies als organitzadors, les entitats participants, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny, i al públic assistent per aquesta matinal tan lluïda.

Sarment
Fotos: Sarment






















Per gentilesa dels Astroamics, podeu veure el curtmetratge "El follet de les estrelles" en aquest enllaç:  https://youtu.be/rumbpzYoWeE

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rumbpzYoWeE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.