diumenge, 12 d’abril del 2015

Carles Cases presenta 'Araguaia' a Balsareny

MÚSICA

El dia 11 d’abril, Carles Cases, al front de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, va presentar, en una sala Sindicat plena de gom a gom, la seva suite Araguaia. Diàlegs amb Pere Casaldàliga, composició musical sobre poemes dels balsarenyencs Pere Casaldàliga i Angelina Pujol, mare del compositor, que va assistir a l’espectacle.


Carles Cases, sallentí de pares balsarenyencs, és un compositor reconegut internacionalment, amb més de 40 discos editats i autor de la banda sonora de més de 70 pel·lícules, que ha col·laborat amb artistes com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Georges Moustaki, Armando Manzanero, Mark Isham, Paquito D’Rivera, Manel Camp i altres.


L’espectacle comptava amb les veus de Carme Canela i Rubén Fernández, Núria Cols i Alba Cols, i l’orquestra de cambra es completava amb un conjunt de trompeta, saxo, flautes, marimba, percussions, guitarra, contrabaix i violí, a més del piano que tocava el mateix Cases.


En el programa, Carles Cases explicava: «La relació mantinguda entre la meva mare i el bisbe Pere Casaldàliga em portà a la necessitat de conèixer-lo personalment i a viatjar en diverses ocasions al Brasil. Fruit d’aquestes trobades i d’una intensa relació epistolar, ha sorgit aquesta composició musical, on la poesia del propi “Don Pedro” és l’eix que vertebra tota l’obra i ens trasllada als entorns geogràfics de l’Amèrica Llatina i sobretot al seu Araguaia.» A continuació, hi havia un emotiu escrit de Pere Casaldàliga, que deia: «Estimat Carles, gràcies per aquesta abundància d’amistat condensada en música. Escolto aquesta música amb emoció i reforçant els nostres llaços, que són de família. Prosseguim en la “Caminhada” amb molta esperança.»


Balsareny va poder assistir a un concert extraordinari, una actuació realment fora de sèrie, que el públic que omplia la sala va premiar amb llargs i nombrosos aplaudiments. Gràcies, Carles, pel teu art i per donar suport a les causes del bisbe Pere.

Sarment

Fotos: Sarment


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.