diumenge, 15 de març del 2015

'La vida continua'

CERCLE LITERARI

‘La vida continua’, de Pere Juncadella

Presentem aquest recull de narracions que acaba de publicar Pere Juncadella, autor d’El Cercle Cultural de Balsareny (1998) i coautor del L’artefacte (2011, premi Vila d’Ascó 2010), formant part del col·lectiu “Pep Campei”.

La vida continua aplega dinou relats diferents, units per un denominador comú: una aproximació comprensiva a l’anàlisi d’unes vides humanes en general poc felices. Hi apareixen persones que han tingut una vida difícil o han sofert de petits el trauma de la guerra, neuròtics que pateixen transtorns psicològics o que en reben teràpia, gent que amaga secrets poc confessables, parelles que mantenen relacions complicades, amistats que coven malentesos latents, gent indecisa a l’hora de prendre una decisió de futur, persones que ofeguen el seu desencís en l’alcohol o en la fantasia, famílies que reaccionen diferent davant una situació dolorosa… Un retaule humà variat i complex, com la vida.

Són històries profundament humanes, totes narrades des de l’empatia, amb tendresa i comprensió. El llibre es llegeix amb interès creixent; capta l’interès del lector i l’obliga a reflexionar i a implicar-se en les peripècies vitals dels personatges. Un text molt ben escrit, amb un estil viu i ric de matisos, que recomanem al nostres lectors.

Qui hi estigui interessat podrà aconseguir-ne exemplars a la Biblioteca Pere Casaldàliga i al Casal de Gent Gran (Associació Els Ametllers) de de Balsareny, fins que s’exhaureixin les existències.

R.Carreté

1 comentari:

  1. La lectura de La Vida Continua m'ha fet passar unes bones estones (doncs encare que m'enganxava com el vesc l'he llegit a relat per dia)... algun d'aquests magnífics relats han sigut evocadors com les cançons i m'han transportat a pàgines viscudes de la meva existència.... És un bon llibre. Felicitats Pere.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.