dilluns, 8 de desembre del 2014

El calaix de la Biblioteca

Xerrada de primers auxilis per a nens i nenes. Com hem d’actuar?


El dia 20 d’octubre, la pediatra de l’ABS Navàs – Balsareny, la Dra. Isabel Soler Galera va fer una xerrada sobre primers auxilis per a nens i nenes a la biblioteca Pere Casaldàliga. El col·loqui  va començar a les 15:15h i va durar una hora aproximadament. Hi van assistir unes 30 persones, majoritàriament pares i mares de nadons i de nens i nenes menors de 5 anys.

La Dra. Isabel Soler Galera ens va explicar i comentar  les mesures de primers auxilis que cal aplicar en situacions d’accidents i traumatismes químics dels nostres nadons i infants.

També, ens va detallar les situacions de risc més habituals que es donen a casa nostra i els incidents domèstics més freqüents (com poden ser: hemorràgies, cremades, ferides, traumatismes, intoxicacions, al·lèrgies, picades i mossegades d’animals...) que es produeixen i les primeres cures que podem donar al nostre nadó o infant. També ens va explicar com prevenir els més repetits.

L’acte es va acabar amb una tanda de precs i preguntes per part dels assistents que la doctora va contestar  acuradament.

Presentació del còmic “Superando la ficción”, de David García Cruz


El dia 14 de novembre a les 19.00h la Biblioteca Pere Casaldàliga va acollir la presentació del còmic: Superando la ficción (o dicho de otro modo “semos así”) del cornellanenc David García Cruz. La presentació va anar a càrrec de Paulí Gil Puga, conductor del programa Rocktime de Ràdio Balsareny.

Acostumats a l’humor dels manga, basat en històries fictícies, David García Cruz ha creat petites històries basades en la vida quotidiana, i en el subconscient urbà dels nostres dies que reflecteixen fets diaris i quotidians  en què molts de nosaltres ens hi podem veure emmirallats.

És per aquest motiu que, la segona obra del polifacètic autor David García Cruz pot agradar a un ampli ventall de gent, encara que no siguin lectors habituals de còmics.

Aquesta vetllada va ser un acte familiar en el qual, després d’una breu introducció, Paulí Gil va establir un diàleg amb  l’autor del còmic, David García Cruz com si d’un programa de ràdio es tractés. D’aquesta manera els assistents a la presentació van poder saber com s’havia gestat el còmic i la trajectòria de l’autor. Després, el públic assistent va poder fer-li preguntes i mirar algunes de les seves tires còmiques originals.


Núria Puigivila Viñeta, directora de la Biblioteca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.