dimarts, 16 de setembre del 2014

Poemes del Tricentenari

SOCIETAT


El passat 6 de setembre, a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny, els rapsodes dels Pastorets de Balsareny van fer la tradicional lectura de poemes, que ja va complir el seu desè any.

Nou rapsodes van recitar una antologia titulada Poemes del Tricentenari, amb motiu de les commemoracions dels 300 anys del tràgic final del setge de Barcelona durant la Guerra de Successió, l’Onze de Setembre de 1714.


Entre altres, es van poder escoltar poemes com la Cançó dels Segadors (Anònim), El Fossar de les Moreres (Frederic Soler), El cap de Josep Moragas (Àngel Guimerà), El calze de Pau Claris (Ventura Gassol), La llàntia de Montserrat (Josep Carner), Independència (Anicet de Pagès), Oda a Espanya (Joan Maragall), Visió del Guadarrama (Salvat Papasseit) o La campana de Sant Honorat (Josep M. de Sagarra). A destacar que hi va assistir el poeta Joan Vilamala, nascut a Folgueroles i resident a Manresa, que hi va recitar el seu poema Esmolem ben bé les eines.


En acabar l’acte, tots els presents, dirigits per mossèn Joan Bajona, van cantar Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.




Sarment
Fotos: J.Estruel / J.Orriols

1 comentari:

  1. Va ser fantàstic, Ramon. Tat de bo haguessin més dies com aquell.

    Moltes gràcies.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.