diumenge, 15 de juny del 2014

Balsareny Avui

El Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa a Balsareny

En el marc de l’església de Santa Maria de Balsareny, els joves del Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa van oferir un gran concert de veus blanques. El cor el formen una trentena de nois i noies; el va dirigir Francesc Vallès i Lluís Roselló el va acompanyar al piano. Cal ressaltar que els balsarenyencs Dúnia i Abel Fornell formen part d’aquest grup. A l’acte hi van col·laborar la Coral Sant Esteve i la Parròquia de Santa Maria de Balsareny.

A dos quarts de set de la tarda, una setantena de persones ompliren la nau central de la nostra església parroquial. Una bona assistència de balsarenyencs i bagencs van poder gaudir d’un excel·lent recull de cançons i harmonies interpretades amb una gran qualitat vocal.

El programa el van compondre les següents peces: (I) Sanctus (E. Butler), Laudate Pueri (F. Mendelsson), Ave Verum (G. Fauré), Pater Noster (X. Sarasola).  (II) Ma Llibertat (G. Moustaki), Krinitsa (popular ucraïnesa), Vell pelegrí (espiritual negre). (III) Bonse Aba (popular de Zàmbia), Bo yabo haboker (J. Hadar), No ma is an island (gòspel) i Goza mi calipso (A. Hernández).


Visita al Museu de vestits de paper de Mollerussa i a les Borges Blanques

Un autocar amb més d’una quarantena de persones es va desplaçar a terres lleidatanes per tal de visitar el Museu de Vestits de Paper de la ciutat de Mollerussa. Aquest museu respon a una crida que era quasi obligada, reconeixen així una costum arrelada a Mollerussa i a una forma d’art poc coneguda fora d’aquesta ciutat. D’entre les singularitat de Mollerussa potser la més coneguda és el concurs que es va celebrant des de fa 49 anys. El Museu és fruit d’aquest concurs i de tots els seus participants, perquè gràcies a ells avui es pot comptar amb més de vuitanta vestits exposats per compartir-los amb tot el públic visitant.

Durant la visita vam poder admirar alguns dels vestits exposats i confeccionats per la modista balsarenyenca Anna Bonals. En acabat, l’autocar es va dirigir cap a la població de les Borges Blanques, població que l’entitat ja havia visitat anteriorment, i on es va retrobar amb la família Arderiu Peix. El Pere i la Pilar, de nou, van esperar al grup al peu de les portes del Casal, on participarien d’un àpat d’allò més suculent. Més tard, a mitja tarda, tots plegats van gaudir d’un espectacle del grup “La Il·lusió” de l’entitat balsarenyenca. Vull remarcar que sempre és molt agraït retrobar-se amb persones que en anys passats van formar part de la plantilla de treballadors de la Colònia Soldevila, com és la Rosa Espunya. La seva família va formar part durant molts anys del col·lectiu de la fàbrica tèxtil de Sant Esteve de Balsareny.


Adéu a la Festa de Primavera

Balsareny Avui informa sobre l’acte celebrat a la seu del Casal de la gent gran que va acomiadar la coneguda Festa de Primavera, el dissabte 31 de maig de 2014. Una cinquantena de balsarenyencs van gaudir d’un bon àpat en el marc sociable i agermanat de l’entitat. Aquest va ser el punt i final d’una altra setmana de festivitat lúdica, esportiva i gastronòmica d’una de les entitats balsarenyenques amb major nombre d’associats.

Entre plat i plat van arribar les suculentes postres: el grup musical Postres de Músic, que va oferir un concert musical de fi de festa. Amb veu i piano ens van interpretar els següents temes: Granada (cançó espanyola); Adiós muchachos, El Choclo i Por una Cabeza (tangos); La mare, Rosó i L’estaca (cançó catalana); La bella Lola i El meu avi (havaneres); El chico, Amparito Roca i Olé Aragón (pasdoble i vals jota); És la Moreneta, La puntaire i Per tu ploro (sardanes); El cant de la senyera i La santa espina (himnes patriòtics). Finalment, el grup musical i els comensals van entonar l’himne de Catalunya Els segadors.


Càritas balsarenyenca busca local

Darrerament ens ha arribat una nota de l’entitat Càritas Parroquial de Balsareny pregant-nos que fem pública la següent petició: «Si algú sap d’un local a la fi de portar diferents activitats pròpies de la nostra entitat, li agrairíem que ens ho faci saber. Moltes gràcies».




Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.