divendres, 11 d’abril del 2014

Club d'Escacs Balsareny

ESPORTS

David Riera Sevillano, campió social 2013

El Club d’Escacs Balsareny Informa

Ha començat una nova temporada escaquista i s’ha acabat la del 2013, de la qual farem un breu historial.

Com es va informar en una anterior edició del Sarment, el Club d’Escacs Balsareny i el de Sallent van portar a terme la unificació de les dues entitats per tal de participar en el marc del Campionat de Catalunya per Equips, mantenint funcionament propi i activitats independents fora d’aquest Campionat.

Els fruits s’han començat a notar i de forma espectacular, ja que després d’un esplèndid campionat es va aconseguir l’ascens a Segona Divisió, fita mai aconseguida per cap dels dos clubs a nivell individual. Cal tenir en compte que per damunt d’aquesta categoria només hi ha la Primera Divisió i la Divisió d’Honor, on militen jugadors amb nivell suficient per ser candidats a les preliminars del Campionat del Món.

El segon i tercer equip van mantenir les respectives categories de 2a i 3a Provincial. I l’increment de jugadors, sobre tot infantils, ha possibilitat la formació d’un quart equip que juga també a 3a Provincial.

A l’hora de cloure el present informe encara no s’ha acabat el Campionat de Catalunya d’enguany, però pràcticament els quatre equips han aconseguit mantenir-se en les seves categories.

Pel que fa al Campionat Social 2013, que fins ara es celebrava entre els jugadors locals, va comptar amb la participació de dos jugadors del Sallent. El guanyador absolut d’aquesta edició va ser el jugador local David Riera Sevillano, qui després d’un discret començament es va anar afermant i a través d’un joc cada vegada més precís va acabar liderant el campionat, totalitzant 7,5 punts sobre els 9 possibles. El segon lloc va ser pel jugador local Ramon Soler Massana, amb 6 punts, i la tercera posició va ser pel jugador de Sallent Josep Riera Escayola, amb 5,5 punts. El guanyador del tram comprès entre els 1700 i 1850 d’ELO va ser el jugador del Sallent Paco Martínez Sánchez, amb 5 punts.

Com és tradicional, el nou campió social serà l’amfitrió de les sempre disputades partides simultànies que es duran a terme el proper 26 d’abril, a les 10 del matí, al Centre Instructiu i Recreatiu. Aquest esdeveniment restarà obert no tan sols als socis del Club, sinó també a tots els afeccionats als escacs.

Per acabar, volem fer palès el nostre agraïment als jugadors locals Kevin Fumanal Villagrasa i David Riera Sevillano per la seva tasca formativa envers els nens i nenes escolars que, sens dubte, formaran el planter del nostre Club. Així mateix volem manifestar el nostre reconeixement al nou president, Arcadi Solà Vilaseca, i als seus col·laboradors per la seva aportació organitzativa en l’àmbit local dels escacs.


La Junta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.