dijous, 17 d’abril del 2014

Bona Festa Major

EDITORIAL

El calendari no para. Nadal, Reis, Traginers, Carnestoltes… El mes de març ens va aportar l’emissió per TV3 de la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, sobre les causes de Pere Casaldàliga, que va tenir un merescut ressò; i a Balsareny Jordi Basté ho va voler commemorar amb una retransmissió en directe del programa El Món a RAC-1, amb un Sindicat amb una assistència de públic relativament baixa.
I vet ací que ja som a la Festa Major. Les regidories de Cultura i Festes, Esports i Joventut han presentat el programa que, quan aquest butlletí sortirà a la llum, estarem començant a gaudir. El programa de mà està bé: sense els formats excessius d’altres èpoques, és un quadríptic en paper bo, de colors alegres i amb un disseny agradable. I amb pocs anunciants: empreses grans i mitjanes vinculades amb el municipi, com Gates, Iberpotash, Sorea, Trnasvinyots, Mèmora i la companyia d’espectacles manresana Victori; ja està bé, no esprémer més el poc comerç local que encara ens queda.

Pel que fa al contingut, com en els darrers anys, es recorre a una programació digna, basada en part en les aportacions d’entitats locals. Així, en diferents dies i hores, tindrem els Astroamics mirant Mart i la Lluna des del castell; el Xou del grup La Il·lusió del Casal de la Gent Gran; la festa del Casal Verge de Montserrat; el repic dels Campaners; els concursos de la Societat de Pescadors; el torneig del Club Petanca; el Club d’Escacs, amb la simultània a càrrec del campió local, David Riera; els Traginers —amb la Cagada de la Mula, el veredicte del concurs i l’exposició de fotografia, i la proclamació del Traginer d’Honor per als dos propers anys—; el grup Autocross Balsareny amb una concentració de cotxes d’època; els Geganters i Grallers organitzant la XIII Trobada de Gegants; el Centre Instructiu i Recreatiu oferirà el tradicional Cafè-concert; la Biblioteca Pere Casaldàliga farà tallers infantils; hi haurà parades de roses i llibres per Sant Jordi; concurs de pintura a l’aire lliure i exposició de pintures; i el Consell de Cultura lliurarà els Premis Sant Marc a la Biblioteca, amb un concert de l’Escola Municipal de Música. Els Bastoners i el Ball de la Faixa ballaran les seves danses tradicionals, amb els Gegants i Gegantons i Grallers, a més de l’actuació del flamant grup de Dansaires dels Pastorets. També hi haurà una cercavila prèvia a l’elecció de la Pubilla i l’Hereu per al 2014 i 2015.

La programació es completa amb activitats externes: sardanes amb la Cobla Selvatana, que també tocarà al Cafè-concert; un espectacle infantil itinerant (Màgia sobre rodes); un piromusical (Pluja d’estels); el teatre de Tempo (L’avi Tonet, de Jordi del Río); un concert jove (La Zarigüella i Los Pachucos); un espectacle amb la Màgia del Mag Lari; i un ball de nit amb Dolfi i Fermí. Ja passada la Festa, el dia 11 de maig, es presentarà l’obra de teatre Brots, amb Toni Albà, Fermí Fernandes, Gerard Domènech i Xavier Macaya.

En resum, una programació raonable, basada en bona part amb les activitats de les entitats locals, i una despesa indeterminada en les actuacions de més renom, com el Mag Lari i el grup de Toni Albà, que tanmateix sens dubte tindran una bona acollida per la seva qualitat i popularitat.  Bona festa Major a tothom!


CCB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.