dimarts, 18 de març del 2014

Comiat a Carme Altarriba

BALSARENY AVUI - OBITUARI

Comiat a Carme Altarriba i Sociats

De caràcter senzill i vitalitat sorprenent, sempre disposada a servir abans de ser servida i sempre al costat del seu espòs Josep Soler Costa, fa uns dies que ens va deixar la Carme Altarriba. La Carme del «Trokalana», tal com la coneixien totes les persones que hi havien mantingut un tracte personal a través de la seva activitat de disseny de moda i esplai, al seu establiment «Esplay Moda», a la plaça Ricard Viñas. Sarment va comptar amb la seva col·laboració publicitària des de l’any 1987.

Darrerament, ella i el Josep també eren fidels seguidors del programa Pista matinal de Ràdio Balsareny, quan sovint participaven en aquest mitjà a través de l’espai L’endevinalla, programa conduït pel sotasignat.

A continuació donem les gràcies a les famílies Soler Nadal i Soler Codina per fer-nos arribar les mostres d’amor de les nétes per a la seva àvia, a través d’uns missatges de condol i record que van formar part del comiat a l’església de Santa Maria de Balsareny.

«Iaia, et vaig conèixer quan tenia 5 anys i encara ho recordo com si fos ahir. Vull que sàpigues que eres i seràs una persona especial per a mi i els meus germans. Quan vam arribar a Balsareny ens vas acceptar tal i com érem, encara que no fóssim els teus néts biològics.

      Ja no hi haurà nits de cagar el tió amb tota la família o bé dinars de diumenge, ni les pessigolles que em feies quan estava enrabiada.

      Em dol que hi hagi pogut acomiadar-me de tu. Et voldria dir lo molt que t’apreciava i t’estimava. Per mi sempre seràs una de les millors persones que ha aparegut a la meva vida. Pensarem cada dia amb tu i esperem que siguis on siguis estiguis molt millor. Et recordarem com aquella persona alegre i feliç que eres. T’estimaré encara que ja no hi siguis. — Axanna Soler Nadal.»

«Records de la botiga, de caminades, de Nadals, de rialles, d’infantesa i de tristesa... La teva empatia despertava Balsareny dia rere dia i la teva valentia l’il·luminava a cada instant. Has deixat moltes espelmes enceses en el teu camí que seguiran el seu destí.

      Una llarga vida has hagut de lluitar i molts obstacles has hagut de saltar, sola o acompanyada, però amb força per no ser derrotada. No era la teva hora ni el teu moment; després de 71 anys plens d’un dens patiment, d’una ràbia impotent i d’un silenci prudent, ara ha arribat l’hora de ser feliç. Els teus últims dies han estat llargs i complicats, el llit era el teu refugi i l’aire la teva salvació.

      La iaia Carme feia temps que havia marxat, sols quedava el seu cos hipnotitzat. Ningú està educat per rebre la mort ni preparat per acomiadar, quan arriba la mort. Volem ser-hi en aquest dia assenyalat, obrir-te les portes d’un nou món i encaminar-te fins arribar a prop de les estrelles. Ha arribat l’hora heroïna, sigues forta i deixat cuidar pels àngels. — Blanca Soler Codina

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.