dimarts, 17 de setembre del 2013

Pau Bombardó

ENTREVISTA


Pau Bombardó Oriol, cap d’estudis de
l’Escola Municipal de Música de Balsareny

Pau Bombardó Oriol va néixer a Barcelona l’any 1959. Va estudiar música al Conservatori Municipal de Barcelona i després també va estudiar al Taller de Músics i a la New School for Social Research de Nova York. Actualment estudia el Grau de Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya. Llegeix força, més aviat assaig, història i biografies que no pas ficció. De tota manera el darrer llibre que ha llegit és una novel·la que moltes persones estan llegint actualment: Victus, d'Albert Sánchez-Piñol. Pel que fa als esports, d'adolescent havia practicat atletisme i ara encara li agrada. Li agrada viatjar però no ho pot fer gaire. De jove, per la seva feina de músic, havia viatjat una mica.

—Pau, com vas arribar a la nostra Escola Municipal de Música?

—Hi vaig arribar a través d'un alumne meu, en Xevi Matamala, que n'era professor. Ell havia de marxar a Barcelona per cursar estudis superiors i va proposar-me per a suplir-lo.

—I això era l’any...

—Era el curs 2003/04.

—La teva dedicació musical sempre ha estat la percussió?

—Professionalment sempre he tocat la bateria. Pel que fa als estils, durant molts temps vaig dedicar-me a la música de jazz, però he fet de tot.

—Ara ets a Balsareny, però has estat professor en altres escoles de música?

—Sí, com a professor he treballat en altres escoles de música.

—En el darrer curs, quants alumnes has tingut?

—Aquest curs he tingut set alumnes d'instrument i d'altres de llenguatge musical i grup instrumental.

—Al llarg de tota una vida amb dedicació al camp musical, quin és l’estímul que et mou per seguir endavant?

—Durant la joventut és interessant treballar en orquestres i grups de tota mena. És el millor estímul i la manera de fruir de la interpretació musical.

—Amb quin cos de professors i modalitats està formada la nostra Escola Municipal de Música?

—Som cinc professors i la directora. Donem classes de clarinet, saxo, violí, guitarra, piano, bateria, llenguatge musical i grup instrumental.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.