dissabte, 13 de juliol del 2013

Futbol Base Balsareny. Temporada 2012-2013

ESPORTS

Una temporada més, el Futbol Base de la Unió Esportiva Balsareny ha assolit els seus objectius: la diversió dels nens i la seva educació esportiva i integral. A més, estan aprenent a jugar a futbol. No podem demanar res més.

Aquesta temporada ha estat la de la consolidació del projecte iniciat ara fa tres temporades i la de la pau social. Segons moltes famílies, la tranquil·litat social que s'ha viscut aquesta temporada ha estat perfecta. Els membres de la gestió volem afegir a això que el comportament dels jugadors i de les famílies i la seva implicació amb el club ha estat excepcional, fantàstica, i ho volem agrair de manera molt remarcada.

En el capítol d'agraïments, a part dels jugadors i les seves famílies, voldríem reconèixer l'ajuda de l'Ajuntament i dels nostres patrocinadors, tant de samarretes com de cartell anunciador de partits. Sense ells no hauria estat possible tirar endavant aquest projecte.

Balanç Esportiu

Aquesta temporada el nostre club/escola ha tingut una participació d'uns 50 jugadors/alumnes. Aquesta xifra ens sembla realment espectacular per a un club de les dimensions del nostre ja que suposa un 25% del total dels alumnes de l'escola Guillem de Balsareny.

Aquests 50 jugadors han estat repartits en quatre equips:

- Minis-Petits. Aquest equip ha estat dirigit per en Carles Yuste i han jugat partits de forma puntual. Són els jugadors dels cursos P3 i P4.

- Minis-Grans. Aquest equip ha estat dirigit per en Carles Santamaria i en José Antonio Fabián. Han competit en la categoria de Minis-Grans del Consell Esportiu del Bages assolint una meritòria segona posició. Aquest sembla un grup de jugadors que tenen molt recorregut i que poden donar moltes satisfaccions d'aquí en endavant a la categoria de pre-benjamins. Són els jugadors dels cursos P5 i 1r.

- Benjamins. Aquest equip ha estat dirigit per en Sergio Flores i en Carles Reposo. Han competit en la tercera divisió de la Federació Catalana de Futbol assolint la desena posició. És un grup que la temporada vinent estarà, gairebé en bloc, en la categoria aleví, on creiem que podrà fer un paper ben digne.

- Alevins. Aquest equip ha estat dirigit per en Toni Bonillo i en Joan López. Han competit en la quarta divisió de la Federació Catalana de Futbol assolint la desena posició. És un grup que, vist el futbol que ha realitzat, un dels més vistosos de la categoria segons els equips rivals, ha quedat més enrere del que li corresponia. D'aquest grup ens marxem aquesta temporada cinc jugadors als quals volem agrair la seva participació, el seu esforç i el seu comportament exemplar. Són en David Martínez, en Gerard Martínez, en Kenneth Itiose, en Pau Bonillo i en Guillem Hernández.

Tots els equips han estat coordinats, des de la direcció esportiva, per en Toni Bonillo, que continuarà al càrrec la temporada vinent. La gerència ha estat a càrrec d'en Francesc Llimargas, que també continuarà al capdavant del projecte.

Balanç Econòmic

En aquest segon any el balanç econòmic ha sigut molt bo. Estava molt clar des del principi quines eren les partides més importants a gestionar i pensàvem que ens costaria, però finalment hem acabat amb un bon saldo positiu de cara a l’any que ve.

La temporada va començar malament en la part de patrocini de les samarretes, ja que moltes empreses que l’any passat van col·laborar, aquest any es retiraren. A corre-cuita vam haver-ne de buscar de nous i donem les gràcies als pares que ens van ajudar per a poder cobrir aquesta mancança inicial i a tots els comerços del poble que sempre ens han fet costat.

L’Ajuntament també va ajudar molt i, gràcies a la seva aportació inicial, vam poder reduir el preu de les matriculacions, cosa que va alegrar totes les famílies. No es fàcil en aquest moments per a una família disposar de tots els recursos necessaris, i el que volem des de l’escola és que mai cap nen es pugui quedar sense futbol per un problema econòmic. Seguim sent el poble amb el preu de matriculació més baix de tota la comarca.

El nostre model esportiu continua sent fomentar el futbol base des de baix de tot. Per garantir això, havíem de mantenir la direcció esportiva, renovar part la plantilla d’entrenadors i en necessitàvem de nous que fossin tal com nosaltres esperem que sigui un entrenador per a nens. Era la despesa més alta del nostre pressupost i fonamental. Els resultats esportius han sigut molts bons i creiem que els nens i els pares n’estan molt contents; per tant, la donem per amortitzada.

Finalment, la part que ens ha donat aquest saldo tan positiu ha sigut el fet que ens va tocar la loteria. Del numero que jugàvem (11.988) va tocar retornar el preu de la butlleta que era de 2 euros. De 2.000 números que es van vendre, 672 números no els va reclamar ningú i això ha fet que ens en poguéssim quedar el diners.

L’any que ve tenim que afrontar dues despeses importants, una es el fet de que toca renovar tot el vestuari. L’altra es el d’Hisenda. Es possible que a partir d’ara tots els clubs, per petits que siguin, hagin de cotitzar a Hisenda pels contractes dels entrenadors i això ens obligaria a afegir l’IRPF i la Seguretat Social. Gràcies al saldo en positiu d’aquest any esperem poder fer front a aquests costos extres.

En els gràfics de sota es poden veure amb detall el balanç d’ingressos i despeses de tota la temporada.

Per acabar volem animar tots els jugadors que vulguin acompanyar-nos la temporada vinent que s'animin a passar una bona estona jugant a futbol, dirigint-se a en Toni Bonillo o en Francesc Llimargas, que amb molt de gust els explicaran el nostre projecte.

Futbol Base Unió Esportiva Balsareny



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.