dilluns, 8 de juliol del 2013

Balsareny per la independència

Conferència de la Fundació Catalunya Estat



 El dia 14 de juny de 2013, Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat, va fer una conferència al Sindicat sobre “Estratègia i negociació per la independència”. L’acte, organitzat per Balsareny per la Independència, assemblea local de l’ANC, va aplegar una cinquantena de persones i va suscitat un interessant debat on van participar diverses persones assistents.

El conferenciant va explicar la voluntat catalana de poder exercir el Dret a Decidir i quines serien les vies possibles d’actuació davant d’una més que segura negativa rotunda del govern central. En aquest cas, va advocar per una proclamació unilateral d’independència per part del Parlament de Catalunya, que comptaria amb majoria suficient si volgués fer aquest pas. Altres alternatives serien, o bé un referèndum pactat amb el govern central, o bé una consulta basada en la llei de consultes no referendàries que va impulsar el Tripartit, o bé en una nova llei de consultes que ha d’elaborar el Parlament, o bé la convocatòria d’unes eleccions anticipades plebiscitàries, amb la independència com a programa d’una candidatura sobiranista unitària.
Vallcorba va reivindicar un gran pacte nacional de mínims que coordini la majoria d’opcions polítiques per preparar una estratègia comuna. La Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya ha estat ja un pas molt important. El conferenciant va parlar de la necessitat de negociar amb els organismes internacionals per sensibilitzar-los sobre la viabilitat d’una Catalunya independent, ja que l’Estat hi fa campanya en contra.
L’orador va definir quatre factors necessaris: una base social sobiranista ben àmplia, la transversalitat entre partits, l’aprofundiment en el procés d’internacionalització i comptar amb un lideratge clar i ferm. Amb això es podria fer front a una negociació pacífica amb l’Estat espanyol, supervisada per organismes internacionals, de la qual es delimitarien els drets i obligacions a assumir per cada part. Així s’ha fet històricament: a Europa, al segle XX, es van constituir 28 estats nous, i al segle XXI ja n’hi ha quatre més. Ara ve el torn de Catalunya.

Altres activitats


Amb organització de l’ANC, una nodrida representació de balsarenyencs es va concentrar al Camp Nou el dia 29 de juny per assistir al Concert per la Llibertat, un multitudinari acte cívic per proclamar de forma festiva, pacífica, familiar i desacomplexada, amb música, cançó i poesia, el dret del poble català a decidir el seu futur.


El dia 7 de juliol, membres de l’ANC local van formar part de la caravana Marxem, que, partint de diferents punts del Bages, es va concentrar a Manresa per formar una gran estelada humana. L’acte va acabar amb un parlament de Carme Forcadell i l’actuació de Carles Casas interpretant peces de Lluís Llach.


Per a l’Onze de Setembre, l’ANC està acabant els preparatius per participar a la Via Catalana, la cadena humana que s’estendrà al llarg de tot el territori català per reivindicar la independència.


Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.