dilluns, 11 de març del 2013

Balsareny avui



El poble que volem: entitats vives


«A Ràdio Balsareny estem treballant perquè aquesta sigui la teva emissora, l’emissora de tots. Volem fer una emissora participativa, que tu en formis part, que estigui al teu servei. No sé si ho saps, però actualment estem fent una programació 24 hores d’emissió non-stop. Som Ràdio Balsareny, 107.1 FM. Amb 6 anys i escaig de funcionament, en la programació hi trobaràs espais dedicats al món de la lectura, com ara Omple’t de lectura, un programa conduït per la Susi i la Maria Josep. La poesia no pot estar exclosa d’una programació radiofònica; per això s’emet el programa Mimos para el alma, sota la direcció de Sinda Miranda, de Ràdio Navàs».

Aquesta informació pertany a la butlleta que tots els balsarenycs han pogut rebre a la seva bústia sobre la nova temporada de Ràdio Balsareny. En aquesta butlleta es detallen tot de programes en directe: L’ave Fènix 2.0, conduït per Isabel Galán (la Xavela); el programa setmanal Sense fronteres, conduït per Josep Vilardell; RockTime, amb el rock i el heavy en primera línia, conduït per Paulí Gil, Narcís Mestres i Jaime Redondo; Autoestima electrònica, conduit pel DJ Xus; i entre altres, Pista matinal, sota la responsabilitat de Josep Gudayol.




La Polifònica de Puig-reig 
als 50 anys de la Coral Sant Esteve

El passat diumenge 17 de febrer de 2013, la sala Sindicat es va poder comparar, entre cometes, amb el teatre del Liceu. Actualment ens trobem de ple en l’esdeveniment dels 50 anys de la Coral Sant Esteve (1963-2013), i aquest dia tingué lloc l’actuació de la internacional Coral Polifònica de Puig-reig, amb una sala plena de gom a gom.

La Polifònica de Puig-reig va néixer l’any 1968 com a Coral Joventut Sardanista, provinent de la Colla Sardanista del mateix nom. El 1968 va adoptar el nom actual. Des de la seva creació fins a l’actualitat, la Polifònica ha actuat arreu de Catalunya, a la majoria dels països europeus i també a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador i Perú. L’any 1992 va acompanyar el president de la Generalitat de Catalunya en un viatge oficial a Argentina i Xile. L’any 1993, en motiu del seu 25è aniversari, la Generalitat li atorgà la Creu de Sant Jordi. Des de 1969 Ramon Noguera n’és el director. La seva formació musical va ser inicialment autodidacta i posteriorment acadèmica. Les primeres nocions de solfeig les va rebre de mossèn Andreu Planas l’any 1968. A partir de 1987 va homologar els cursos al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i va ser deixeble del mestre Manuel Oltra en els estudis d’harmonia, contrapunt i formes musicals. En direcció coral ha estat alumne de Lluís Virgili en un curs a Manresa l’any 1969, de Manuel Cabecero al llarg del curs 1983-84 a l’Audicor de Barcelona i d’Eric Ericson el 1994 a Barcelona.



El repartiment del concert a Balsareny es va realitzar en dues parts i es va composar de vàries peces en els següents apartats: orquestrals, Nova Cançó, l’òpera Cavalleria Rusticana, sardanes i musicals de renom. Els solistes varen ser Carme Oliveras, Maria Genís, Cristina Coma i Laura Escudé (sopranos), Bernadeta Barniol i Montserrat Garcia (contralts) i Jordi Genís, Jordi Soler i Miquel Gili (barítons). Al piano hi hagué Josep Maria Conangla.

Josep Gudayol i Puig
Foto: Joan Peralta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.