dimarts, 19 de febrer del 2013

Els Pastorets reforcen la continuïtat del planter

BALSARENY AVUI




L’entitat Els Pastorets de Balsareny any rere any s’esforça per mantenir la tradició del poble, que com en altres esdeveniments mostra una infatigable continuïtat tradicional i cultural.

En aquest cas han estat un grup de mares que han volgut transmetre per a Sarment la il·lusió pels fills i filles que han actuat en les escenes de les Fúries de l’infern. Un petit grup de “furietes” que són la llavor que pot donar continuïtat als propers anys. “Aquest any vam passar uns fulls demanant si hi havia algú que li agradaria fer algun paper en especial en l’obra” —explica el membre de l’equip de direcció, Isidre Viu—; així, per exemple, i després de fer les proves pertinents, es van poder proveir un paper de Llucifer i un d'àngel Sant Miquel, que havien estat demanats. També van arribar peticions de nens i nenes que volien incorporar-se a les petites fúries, i així va ser com vam poder recuperar una actuació que ja s’havia fet anys enrere. El fet crec que és prou important, ja que dóna l’oportunitat de disposar de continuïtat en el planter”.

El grup de fúries infantil està compost per vuit nens i set nenes que han intervingut en les darreres interpretacions nadalenques en l’ordre següent. El 25 de desembre varen ser: Martí, Quim i Bernat, 5 anys; Ferran, 6 anys; Pol i Mireia, 9 anys. El 30 de desembre: Berta, 6 anys; Marina, Noa i Laura, 8 anys. El 13 de gener: Èric, 6 anys; Naia, 7 anys; Àlex, Eva i Gerard, 8 anys. El dia 20 de gener actuaren els mateixos de la primera representació amb la incorporació de la Mireia (10 anys).

Les fúries intervenen en l’escenificació del bosc tenebrós, espiant els vailets i tot seguit ho comuniquen al poderós Satanàs. També amaneixen l’escena de les temptacions, són presents en la derrota infernal, i en tots aquells quadres relacionats amb l’infern en què apareixen les fúries, aquí sense cap mena de text.

Les actuacions es van fer amb la possibilitat d’incloure’ls a tots i totes en qualsevol representació, fet que els va estimular pel que consideren que és un fet molt positiu, tant per a ells com per a l’espectacle.



Dolçor de dinar de Pastorets

Un any més la sala petita del Sindicat va acollir el dinar de la gent dels Pastorets, el passat diumenge 27 de gener de 2013. Tal i com s’ha comentat altres vegades es fa difícil, a causa de la diversitat d’actes programats, poder trobar un dia que pogués ésser idoni i que vagi bé a tothom. Finalment, una setantena de persones, entre ells actrius, actors, tramoia i equip logístic, socis i simpatitzants, es retrobaren per compartir àpat i amistat. 

Prèviament al dinar, socis i directius es reuniren per tal de dur a terme l’Assemblea General de Socis, tasca associativa de l’entitat. Des de la mesa es va fer una valoració de la part representativa de l’obra amb efectes positius. “Aquests són els nostres Pastorets i la continuïtat dels mateixos, malgrat tot, comporta aquest treball anònim i sacrificat que ens dóna a conèixer arreu de comarques i que com a balsarenyencs no podem deixar”. Pel que fa a la part econòmica, aquesta s’ha assumit gràcies a un romanent anterior, ja que enguany hi ha hagut dèficit. I també es va fer èmfasi en la necessitat que s’incorpori gent nova a la junta. La jornada va finalitzar amb el tast d’un bon pastís.


Josep Gudayol i Puig
Foto: Jordi Sarri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.