dissabte, 13 d’octubre del 2012

La gent gran al Parlament


La Gent Gran al Parlament

Una representació de membres del Consell de la gent gran del Bages (entre els quals hi havia el president del Casal de Balsareny, Esteve Díaz) van visitar el dia 1 d’octubre el Parlament de Catalunya en el marc dels Plens de l’Experiència que s’hi celebren cada any des del 2004 per commemorar el Dia Internacional de la gent Gran i, aquest any, l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu. En aquests Plens, les persones gran poden fer arribar les seves reflexions, inquietuds i experiències als diferents grups polítics amb representació parlamentària. Joan Cals, representant del Consell consultiu de la gent gran del Bages, hi va llegir una ponència que recull les principals preocupacions del col·lectiu, entre les quals:

La qualitat de vida en la salut: demanant millores en la prevenció de malalties cognitives, potenciant els circuits de salut i l’educació en hàbits saludables i demanant canvis en la manera d’aplicar la taxa de l’euro per recepta amb criteris d’equitat envers les persones grans amb economies més febles.

El lloc de vida: destacant que la gent gran vol viure i envellir a casa; impulsant polítiques que facilitin la remodelació i l’accessibilitat als habitatges; i demanant actuacions d’urgència enfront dels desnonaments que afecten persones grans.

A nivell econòmic: fent esment que la gent gran ha estat la principal constructora de l’estat del benestar que fins ara hem gaudit i ara en pateix les retallades.

Reptes de futur: potenciar la formació, l’accés a les noves tecnologies i aconseguir superar certs estereotips en els mitjans de comunicació; i adaptar l’urbanisme als problemes de mobilitat i accessibilitat.

Sarment
Foto: Consell de la Gent Gran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.