diumenge, 21 d’octubre del 2012

Fira d'Entitats 2012

SOCIETAT


Nova edició de la Fira d’Entitats

Un any més, moltes de les entitats locals han exposat les seves activitats a la Fira d’Entitats que s’ha celebrat a la plaça de la Mel els dies 19, 20 i 21 d’octubre.

Els actes van començar divendres al vespre amb una xerrada molt interessant —per bé que amb molt escassa assistència— a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté, historiador, autor de molts llibres sobre la guerra civil espanyola i director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, conegut per haver dirigit i presentat el programa «Postres de Músic» a Catalunya Ràdio fins al 2004 i, abans, per haver estat director del Museu d’Història de Catalunya (1996-2000). Sabaté va parlar del procés cap a la independència de Catalunya i va respondre durant dues hores a les nombroses preguntes que la vintena de persones que l’escoltaven li van formular. Una llàstima que un tema tan important mobilitzés tan poca gent.

A la nit, l’equip de Ràdio Balsareny va presentar el Rocktime, amb l’actualitat musical de la seva programació.

Dissabte a la tarda, l’associació Els Ametllers van fer una exhibició gimnàstica, la Coral Sant Esteve va fer un concert coral; tot seguit, l’ADF Tres Branques i l’associació de propietaris forestals Tres Castells van fer una demostració de maquinària pesada i d’estellar biomassa. Els Astroamics van presentar un audiovisual sobre imatges astronòmiques i van muntar una exposició sobre planetes; al seu torn, Ràdio Balsareny va presentar l’espai Sense fronteres.


El matí del diumenge va començar plujós, però després va sortir el sol i va fer un bon dia. Per tant, totes les entitats que havien muntat les seves carpes a la plaça van poder presentar les seves activitats, vendre loteria o productes de marxandatge i fer exhibicions diverses. La comissió de la Festa dels Traginers va celebrar una consulta popular per decidir quin serà el cartell de la festa de 2013 entre tres opcions escollides prèviament.
 
 
 
 
Les entitats que van posar parada a la plaça van ser: Agrupació Artística de Balsareny, ADF Tres Branques, Agrupament Escolta-Guies Guillem de Balsareny, Associació de Propietaris Forestals Tres Castells, Associació Els Ametllers – Casal de la Gent Gran, Associació GADA – Grup d’Ajuda per Deixar l’Alcohol, AMPA de l’Escola Guillem de Balsareny, Associació Més Ràdio Música i Cultura, Astroamics, Autocross Balsareny, Balsareny per la Independència - ANC, Biblioteca Pere Casaldàliga, Càritas Balsareny, Centre Excursionista Balsareny, Club d’Escacs Balsareny, Club Esportiu Sala 2011 Balsareny, Club Natació Balsareny, Comissió de la Festa dels Traginers, Comissió de Reis, Consell de Joventut, Coral Sant esteve de Balsareny, Els Pastorets de Balsareny, ERIE Creu Roja Gossos, Grup d’Acordionistes, Geganters i Grallers de Balsareny, Mans Unides, Penya Barcelonista de Balsareny, Penya Madridista de Balsareny, Societat de Pescadors.

A migdia es va celebrar el tradicional dinar popular de les entitats i a la tarda hi va haver un espectacle de la programació de Tempo, en concret a càrrec de la companyia de Jordi del Río, que va presentar el muntatge Clic!
















 

Sarment
Fotos: Sarment / E.Carreté

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.