dimarts, 18 de setembre del 2012

Rosa M. Garcia, un cant de color blau


ENTREVISTA

 
Rosa M. Garcia, un cant de color blau per la seva tasca educadora a Balsareny

Balsarenyenca d’adopció, en arribar al poble l’any 2006 va experimentar, com ens diu: «uns matins de cel de color blau i amb una refrescant olor a herba fresca. La poesia d’aquests pobles bagencs dóna una tranquil·litat immensament reconfortant».

Rosa M. Garcia Alias va néixer a Barcelona el 30 d’agost de 1944. Posteriorment realitzà el graduat escolar al Col·legi Nostra Senyora del Carme en aquella ciutat. Està casada amb en Francesc (Paco) Gales. A ambdós els agrada molt viatjar i coneix països com Itàlia i zones com el sud de la península ibèrica, Andalusia. A la Rosa li agrada llegir, darrerament ha llegit Los pilares de la tierra, de Ken Follett, i també la natació, el ball i el cinema.

- Com va anar la vostra arribada a Balsareny?

- Doncs estic molt contenta de poder-vos dir que ha estat una experiència molt positiva. Des d’aquella arribada que ja ens vam integrar amb una de les entitats balsarenyenques. El nostre caràcter, el meu i el del Paco, ens hi empenyé, i avui us puc dir que ens aquests últims sis anys, som uns efervescents col·laboradors del Casal de la Gent Gran (club d’avis).

- Digueu-nos, per què Balsareny?

- Bé, Balsareny no està massa lluny de Barcelona. Com a poble molt ben comunicat, et proporciona unes prestacions de tranquil·litat, on un hom pot gaudir d’un repòs guanyat a través d’uns anys de treball quotidià i d’una joventut  que ens convida a reviure-la.

- Com valoreu avui, en general, el poble?

- Balsareny forma part d’un d’aquests pobles a la vora del riu Llobregat que compta amb una capacitat d’acolliment on no se’t fa difícil d’integrar-te. Hi he trobat persones molt maques. Entre altres coses, valoro molt les llargues i profitoses caminades pels seus voltants.

- Les qualitats de disponibilitat col·laboradora i esperit integrador neixen genèticament o bé creixen amb el temps?

- Els homes i les dones venim al món, de ben segur, amb això que em dieu, vull dir amb trets de caràcter transmesos genèticament. En el meu cas però, crec que aquestes condicions meves han crescut amb el temps. En fi, puc dir-vos que m’agrada molt poder ajudar, si puc, a tothom.

- Per acabar, parleu-nos de la tasca voluntària educativa que porteu a terme al Col·legi Guillem de Balsareny.

- A través de l’entitat Càritas Parroquial balsarenyenca, som dues persones que intentem treballar amb nens, ja que ens agrada molt el món infantil. Jo personalment vaig estar més de 30 anys oficiant un menjador escolar i portant tot un seguit d’activitats extraescolars de l’escola Pegaso a la ciutat de Barcelona.

- Moltes gràcies, Rosa, i felicitats per la teva feina.

Josep Gudayol i Puig
Fotografia: Francesc Gales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.