dijous, 20 de setembre del 2012

L'estelada al fortí

OPINIÓ




L’ESTELADA AL FORTÍ

Aquest any volíem fer celebrar la diada de manera diferent per moltes raons i va ser a la tarda i al vespre del dia 10 de setembre. Es va convidar a tothom qui volgués venir i especialment a les entitats del municipi. Hi havia una vuitantena de persones, que van viure amb emoció la posada de l’estelada. Un grup de bastoners van ballar per primera vegada a dalt el fortí i la veritat és que va ser un moment molt emocionant. 

Es va llegir un petit text i els poemes Ara mateix i Jo hi sóc si tu vols ser-hi, de Miquel Martí Pol, i es va recordar en Llorenç Planes i com hauria viscut emocionat aquell moment i tots els esdeveniments al nostre país.

Balsareny, 10 de setembre de 2012
 
 


Transcripció del manifest:

Tots tenim la percepció que aquest any la diada canviarà les coses, que serà diferent. Que serà l’inici d’un nou temps pel nostre país.

El sentiment d’independència ha crescut entre la gent. Som cada vegada més els que volem emprendre aquest viatge i tots sabem que només ens en sortirem quan hi siguem tots, o la majoria.

Guanyar drets de manera pacífica i democràtica exigeix sumar.

Sense oblidar la nostra història, hem de partir de la realitat d’avui i no d’idealització del passat i pensem que qui aspira a un canvi col·lectiu tan important com l’Estat propi ha d’estar disposat a canviar internament, abandonar prejudicis, estimar la diversitat del país, saber que un projecte es construeix des de l’ambició dels somnis,  però sobre la base d’una realitat compartida.

No hi marxa enrere, ens ho hem de creure i que no ens ofeguin la por i els dubtes que algú voldrà instaurar.

Que no s’imposin els “protagonismes”, per part d’alguns, perquè només portaran recels i desconfiances.

Hem de ser conscients de les nostres fortaleses i les nostres febleses com a país: això ens ajudarà a saber com som i el que estem disposats a assumir.

La nostra és una història d’èxit: malgrat tots els entrebancs, som vius. Avui més que mai. Però aquest cop no defallim, plantem cara d’una vegada. I als companys de viatge i a aquells que potser ho seran donem-los confiança, expliquem les coses sense retrets; els necessitem. Tenim molta feina, però avui a Balsareny,  ja ens hi hem posat.

Visca Catalunya lliure!

Grup Esquerra Republicana de Catalunya- Balsareny
Fotos: Joan Orriols, Angie Rovira







Nota de la redacció: aquest escrit ens ha arribat quan ja era tancat el número corresponent al mes de setembre de l'edició en format paper, per la qual cosa no hi apareixerà fins a l'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.