dijous, 9 d’agost del 2012

Futbol base i escola de futbol

ESPORT

UNIÓ ESPORTIVA BALSARENY
FUTBOL BASE I ESCOLA DE FUTBOL
BALANÇ DE LA TEMPORADA 2011/2012

Finalitzada la primera de les dues temporades del nou projecte per al Futbol Base de la Unió Esportiva Balsareny, des que la nova junta se’n va fer càrrec, és el moment de fer balanç esportiu i econòmic, a més d’agrair a tothom la seva participació i col·laboració.

Balanç Esportiu

Tot i el handicap notable que suposa no disposar de camp de gespa artificial, al qual no renuncia de cap manera l’actual junta, han participat al nostre projecte més d’una cinquantena de jugadors repartits de la següent manera:

  • 3, 4 i 5 anys (Minis-Minis) 25 jugadors. Aquests han participat puntualment en tornejos i en partits amistosos.
  • 6 i 7 anys (Prebenjamins) 9 jugadors. Aquests han competit setmanalment en la competició organitzada pel Consell Esportiu del Bages, i han assolit una molt meritòria 3a posició final i una 1a posició en el grup classificatori.
  • 8 i 9 anys (Benjamins) 11 jugadors. Aquests han competit setmanalment en la Tercera Divisió Grup 10 de la competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol, i han acabat el campionat en 11a posició d’un total de 15 equips amb un balanç de 8 victòries i 1 empat.
  • 10 i 11 anys (Alevins) 10 jugadors. Aquest han competit setmanalment en la Quarta Divisió Grup 5 de la competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol, i han acabat el campionat en 15a posició d’un total de 16 equips amb un balanç de 3 victòries i 1 empat.
Esportivament ens sentim prou satisfets, vist que era la nostra primera temporada al front del projecte i no tot s’ha fet com eren les nostres intencions en un principi.

Sobretot cal destacar l’esforç en general de tots el jugadors i el comportament al camp, davant els contraris i els àrbitres, de manera que hem estat un club exemplar en comportament gairebé en totes les ocasions i salvades algunes excepcions prou reprovables.

Hi ha hagut un gran compromís en l’assistència als entrenaments i en general un esforç col·lectiu com a club prou satisfactori.

Al llarg de la temporada s’han anat incorporant nous entrenadors als nostres equips i comencem a crear una base, també, de formadors, que ens seran prou útils en el futur.

Balanç econòmic

Aquest era el nostre primer any com a nova junta gestora de l’escola de futbol. No teníem cap experiència de quant costava una temporada, però teníem clar que volíem canviar l’estratègia que hi havia. El nostre model a seguir era el de tots el clubs més importants de la comarca que tenen clarament una estratègia de fomentar el futbol base des de baix de tot, perquè és l’única manera d’assegurar el futur. Per garantir això havíem de considerar que feia falta una direcció esportiva i uns entrenadors qualificats. Això tenia un preu i era la partida més alta del nostre pressupost. Després, com a despeses importants, teníem el material esportiu i les fitxes federatives.

Per cobrir totes les despeses necessitàvem un finançament. La part més important han estat les aportacions dels pares i el cost d’aquesta partida es justifica molt fàcilment perquè les nostres matrícules de minis, consell i federats són les més competitives de tota la comarca, donant els mateixos serveis, fins i tot més que altres clubs del nostre entorn més proper.

Amb això no arribàvem a cobrir despeses i no es pot fer cap activitat esportiva sense espònsors; per això, aquesta ha estat la nostra segona font d’ingressos. Mes de 30 empreses i comerços han col·laborat amb l’escola i a tots els estem molt agraïts. L’Ajuntament també va aportar una quantitat substancial.

En els gràfics es poden veure amb detall el balanç d’ingressos i despeses de tota la temporada. Vegeu-los a:
 
https://docs.google.com/file/d/0B1ZKZtZvm5fxeTUyRldKWkZNdnc/edit 

Agraïments

En el capítol d’agraïments voldríem començar agraint als jugadors, entrenadors, delegats, tresoreres i personal col·laborador el seu compromís amb el club i la seva implicació diària. Sense ells, evidentment, no hauria estat possible engegar aquest projecte tan il·lusionant.

En segon lloc. cal agrair a les famílies la seva participació, assistència, animació a la graderia, paciència i comprensió vers la junta directiva per la seva inexperiència. Confiem que la temporada que ve tot vagi millor i aquest any ens hagi servit per millorar.

A l’Ajuntament i molt especialment al regidor d’esports, en Xavi Vall, sempre disposat a col·laborar en tot allò que se li ha demanat i en tot allò que han pogut fer. Entenem les dificultats econòmiques que tots passem i que cal repartir les ajudes entre tothom. Ens sentim prou ben tractats i atesos per la regidoria d’esports i demanem que aquesta col·laboració continuï i sigui encara més gran la temporada vinent. Com hem dit anteriorment, entenent les dificultats del moment present, no renunciem, ni molt menys, a tenir el camp de gespa artificial que ens faria donar un salt de qualitat importantíssim al nostre club i col·locaria el nostre poble al capdavant de la formació esportiva de la comarca.

Al Consell Esportiu del Bages i a la Federació Catalana de Futbol, per organitzar les competicions en les que han participat els nostres equips. Menció especial al Delegat Territorial de la FCF, Esteve Olivella, que ens ha facilitat molt les relacions amb la Federació i ens ha assessorat en tot allò que li hem demanat amb una dedicació que sobrepassava les seves funcions. Continuarem demanant-li ajuda la temporada vinent, que ben segur que la necessitarem.

A tots els nostres patrocinadors: els que han posat el seu nom a les equipacions oficials del club, els que han col·laborat en el cartell anunciador de partits i en la web del club, en els que van participar en la festa de cloenda de la temporada i en el Torneig Prebenjamí organitzat pel nostre club. Sense ells, econòmicament el club no seria viable i ben segur que la temporada vinent tornarem a trucar a la seva porta, i a la d’altres possibles patrocinadors, per renovar la seva col·laboració.

Aquesta és la nostra adreça web. Visiteu la nostra pàgina i feu-vos-en assidus visitants. Sempre hi ha novetats, imatges i informacions prou interessants.

http://futbolbaseuebalsareny.blogspot.com.es/

Moltes gràcies a tothom.
Junta Futbol Base Unió Esportiva Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.