dijous, 9 d’agost del 2012

Escola, calor i vacances


CINC MINUTS

Fa una calor xafogosa. Per uns moments sembla que la tinta de la casset vulgui fondre’s i les paraules del text conformin una ratlla negra difícilment llegible.

Som als primers mesos de l’estiu i amb ell ens ha arribat de nou el número conjunt de Sarment. Arribada la calor, vull parlar de l’escola i les vacances. I ho faig amb les reflexions de les dues plomes del diari El Punt Avui, de dilluns 20 de juliol de 2012, de Pep Riera i de Jaume Vidal respectivament.

«L’alt percentatge d’aprovats a la selectivitat ha estat celebrat com un brot verd en temps de profunda crisi. Hi ha tan poques notícies, que les que són susceptibles de ser-ho són tractades amb deferència. En aquest cas també deu ser compensar emocionalment l’última andanada contra el català i la immersió a l’escola. Per calmar segons quines feres també serveix que la nota mitjana de castellà hagi superat la de català. Si més no, per calmar-les fins que perpetrin nous falsos arguments o invents com el de l’aragonès oriental.» – Pep Riera.

«Sempre he estat partidari que a la canalla se la deixi viure en el món de les creences fantàstiques. Ja tindran temps, pobrets els meus fills, d’entaforar-se en la trista realitat. Ara tinc els meus dubtes. Pot ser que comencin a espavilar-se, que la vida no és un videojoc que pot reiniciar una mateixa partida. Vivim en crisi i això ho han de tenir clar. Fins i tot han d’aprendre a viure amb carències i en un món de diferències socials. Per començar a fer cinc cèntims d’aquests temes, l’editorial Cruïlla ha tret, en la col·lecció ‘Pensa-hi’, a partir de 8 anys, Rics i pobres, que tracta de sensibilitzar la mainada sobre l’abisme classista. Em reafirmo com a patriota d’una infància de contes de fades, però reconec que ens cal preparar la mainada pel futur que els espera.» – Jaume Vidal.

Bones vacances i fins al setembre.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.