dilluns, 16 de juliol del 2012

Presentació de Balsareny per la Independència

SOCIETAT



El dia 6 de juliol, davant unes 160 persones, va tenir lloc a la sala Sindicat l’acte de presentació de Balsareny per la Independència (BxI), assemblea territorial de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana).


S’hi van presentar els representants de l’assemblea local de Balsareny per la independència:  Josep Sanmiquel, coordinador; Maria Àngels Rovira, secretària; i Josefina Mas, tresorera.


Després que Josep Sanmiquel fes un breu i apassionat parlament de presentació de la territorial, va prendre la paraula el doctor Marcel Mateu, membre del primer consell permanent de l’ANC i professor de Dret Constitucional de la UOC i la UAB, que va parlar sobre els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana a curt, mitjà i llarg termini: conscienciar les persones, ara que ja s’ha assolit una majoria social favorable a la independència (51% a favor, enfront d’un 24% en contra), per engrandir aquest percentatge i implicar-hi el 26 per cent d’indecisos; i per mitjà de l’augment de l’arrelament social de l’independentisme, aconseguir que tots els partits polítics catalanistes posin con a punt prioritari dels seus programes electorals la celebració d’un referèndum oficial i vinculant sobre l’Estat propi i la proclamació de la independència.


Després del parlament del doctor Mateu, la Coral Sant Esteve de Balsareny i el grup de rapsodes dels Pastorets de Balsareny van oferir un recital de cançons i poemes titulat «Al servei d’aquest poble».


L’endemà, dissabte dia 7, dintre els actes de la Marxa per la Independència —que des de diferents punts de Catalunya va recorrent tots els municipis per confluir l’Onze de Setembre en una gran manifestació a Barcelona—, va arribar a la plaça de la Mel una Estelada gegant, feta per l’ANC de Sant Vicenç de Castellet, de 30x15 metres, que va ser estesa a la plaça. L’estelada venia de Navàs i va continuar cap a Sallent; el dia 21 es preveu que es pengi a Montserrat.

Aquests dos actes s’afegeixen a la Caravana per la Independència de la qual informàvem en el número anterior, on Balsareny hi va aportar una vintena de vehicles, i no pas els dotze que per error vam publicar a l’edició impresa. Balsareny per la Independència va aprofitar aquests actes per obtenir l’adhesió de més simpatitzants i es van vendre estelades i material de promoció. Un altre espai d’afirmació és el web “Dóna la cara per la independència” (http://www.donalacara.cat/), on el nostre poble ja té prop de quaranta cares. Però queda encara molta feina a fer, i BxI anima els lectors de Sarment a sumar-se a aquest projecte unitari, transversal, plural i no partidista. «Tots junts caminant cap a l’Estat propi».

Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.