diumenge, 11 de març del 2012

26a Caminada Popular

11 de març de 2012



En un dia ben assolellat, 440 persones hem sortit de la plaça del doctor Roc Garcia, enfilant pel Callerís cap al Serrat del Maurici, pel dret. A dalt, al peu del fortí de 1839, hi havia coca i xocolata per refer-se de l'esforç del primer tram.




D'allí, una llarga marrada per camins ara amples, adés més amagats, hem passat per la Baga Fosca i la Baga de Sobirana i hem arribat a la caseta en ruïnes de Cal Marianó, del segle XVIII, on als caminants els esperava un generós entrepà de botifarra i una tassa de brou.

Cal Marianó


L'Oliva
Per uns altres corriols que pujaven i baixaven, hem entrat després al terme municipal de Navàs, passant prop del mas l’Oliva, de començaments del segle XIV.
El Mujal
Tot seguit hem passat prop del nucli del Mujal (castell del segle X, amb l'església de Santa Creu del Mujal, del segle XIII), sense visitar-lo.

Les Cases Noves
Seguidament, el camí ens porta cap a les Cases Noves, mas del segle XIX, ja novament en terme de Balsareny.

El Collet del Nado

A continuació, hem arribat prop de la casa del Collet del Nado, del segle XVIII, on hi havia un control amb taronges i aigua.

I així, carenejant per sobre el torrent Fondo fins a trobar la riera del Mujal, arribem de nou al punt d’on hem sortit, on tots els participants han rebut un obsequi.

La Junta dóna les gràcies a tothom qui ha pres part en aquesta caminada que ha superat ja el quart de segle. Ens ho hem passat bé gaudint del paisatge i de la natura, que era l’objectiu a assolir. I esperem poder tornar-hi l’any que ve i per molts anys!

Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.